Παρασκευή 19 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΙΣΥΡΟΣ
Καταγγελία για κακοποίηση παιδιών από αρχαιοφύλακα

Εξηγήσεις προσπάθησε να δώσει χτες η Ελληνική Αστυνομία σχετικά με την υπόθεση του αλλοδαπού πατέρα στη Νίσυρο, ο οποίος κατήγγειλε τη σεξουαλική κακοποίηση του ανήλικου παιδιού του, αλλά συνελήφθη από τις αρχές.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν, τόσο στο νησί όσο και στην υπόλοιπη χώρα, η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι η σύλληψη πραγματοποιήθηκε διότι εκκρεμούσε απόφαση απαγόρευσης εισόδου στη χώρα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πατέρας έλαβε προθεσμία 25 ημερών για περαιτέρω τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων του, αλλιώς μπορεί να απελαθεί.

Παράλληλα, απομακρύνεται από τη θέση του ο 50χρονος υπάλληλος του Μουσείου της Νισύρου, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση κατά ανηλίκου και, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, δόθηκε εντολή για τη διενέργεια διοικητικής έρευνας εις βάρος του. Αν και αρχικά η υπόθεση αφορούσε τη σεξουαλική κακοποίηση ενός παιδιού, σύμφωνα με δηλώσεις διευθυντή σχολείου, τουλάχιστον 6 παιδιά έχουν κακοποιηθεί από τον 50χρονο. Υπενθυμίζεται ότι ο φερόμενος ως δράστης αφέθηκε ελεύθερος και φέρεται να έχει διαφύγει στη Ρόδο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ