Παρασκευή 17 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Πολιτική βαθιά αντικοινωνική

Ο,τι θα μπορούσε να θεωρηθεί φανταστική πραγματικότητα, παρουσίασε προχτές, με κάθε σοβαρότητα, ο πρωθυπουργός ως «κοινωνική πολιτική» του ΠΑΣΟΚ. Σε μια ομιλία που παρέπεμπε σε συρραφή προεκλογικών τηλεοπτικών σποτ, ο Κ. Σημίτης μίλησε για τα κοινωνικά... πεπραγμένα, αλλά και για το κοινωνικό... όραμα του κόμματός του. Ετσι, οι άνεργοι πληροφορήθηκαν ότι δίπλα τους πέρασαν αυτά τα χρόνια εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και χαμπάρι δεν πήραν! Οι μισθωτοί ότι ενισχύθηκε το εισόδημά τους! Οι συνταξιούχοι ότι αυξήθηκαν σημαντικά οι συντάξεις τους και μάλιστα στα όρια που οι ίδιοι είχαν θέσει ως αίτημα, όπως αυξήθηκαν συνολικά οι κοινωνικές δαπάνες στη χώρα μας! Οτι κατά την προηγούμενη τετραετία στην Ελλάδα διαφυλάχτηκε η κοινωνική συνοχή, ενώ μπροστά μας ανοίγεται ο δρόμος για ακόμα περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη... Σ' αυτή την προοπτική μπορούν να ελπίζουν ακόμα και οι αγρότες, που δεν πρέπει να στέκονται στην κρίση του σήμερα! Επιστέγασμα όλων αυτών, βεβαίως, η πρό(σ)κληση του πρωθυπουργού προς τον ελληνικό λαό να εμπιστευτεί ξανά το «κοινωνικό» μέλλον του στην «κοινωνική ευαισθησία» του ΠΑΣΟΚ για... ακόμα καλύτερες μέρες!

Λόγια κάλπικα. Πλήρης αντιστροφή της ζοφερής πραγματικότητας. Εξαγγελίες πέρα για πέρα ψεύτικες, που κατέρρευσαν κάτω από τις ίδιες τις κραυγαλέες αντιφάσεις του πρωθυπουργού. Μέχρι και τις προεκλογικές «φούσκες» του προέδρου της ΝΔ, ο Κ. Σημίτης τις βρήκε επικίνδυνες για τους δείκτες του Μάαστριχτ! Ακόμα και μια αναιμική αύξηση των συντάξεων κρίθηκε «παρανομία» ελέγξιμη και τιμωρητέα από τους «ελεγκτές» των Βρυξελλών!

Απέναντι, όμως, στην ΠΑΣΟΚική καλλιέργεια αυταπατών, ορθώνεται η πραγματικότητα. Σκληρή και βασανιστική για τα πλατιά λαϊκά στρώματα. Ορθώνονται οι δείκτες της ζωής του σύγχρονου Ελληνα και όχι του Μάαστριχτ. Και αυτοί λένε - δηλαδή η επίσημη στατιστική υπηρεσία της ΚΟΜΙΣΙΟΝ τα λέει- ότι: Οι άνεργοι, επισήμως, είναι 500.000 και το επίδομα ανεργίας είναι κάτω από το μισό του βασικού ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη. Η ανεργία εξαπλώνεται με τους ταχύτερους ρυθμούς από κάθε άλλη χώρα της ΕΕ σε όλες τις ηλικίες, σε όλα τα επαγγέλματα. Η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων πένεται, αφού η κατώτερη σύνταξη από τα 20 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη που ήταν το 1990, έπεσε στα 15,5. Οι Ελληνες μισθωτοί βρίσκονται στο τελευταίο σκαλοπάτι της ευρωφτώχειας. Η κατάσταση στα νοσοκομεία προσβάλλει τη στοιχειώδη ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Οι αγρότες συνθλίβονται κάτω από το ευρω-όραμα της μείωσής τους, με κάθε τρόπο, με κάθε τίμημα, στο 8% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού. Η κοινωνική ασφάλιση έχει μπει στην προκρούστεια κλίνη και ο πέλεκυς θα πέσει βαρύς αμέσως μετά τις εκλογές. Και ας αποδίδει ο πρωθυπουργός σε «σενάρια» και «φαντασίες» τα όσα ανατριχιαστικά έχουν γράψει στις εκθέσεις τους -κατόπιν δικής του εντολής- οι σύμβουλοί του.

Οελληνικός λαός βαδίζει στις κάλπες, έχοντας βιώσει την πιο βαθιά αντικοινωνική πολιτική μιας κυβέρνησης που το μόνο που κάνει καλά είναι να ισοπεδώνει δικαιώματα και κατακτήσεις. Αυτή την πολιτική έχει συμφέρον και υποχρέωση να την τιμωρήσει. Εχει, κυρίως, συμφέρον και υποχρέωση να φυλαχτεί από τις ακόμα χειρότερες μέρες που μας περιμένουν, αν δε φροντίσουμε να ρίξουμε όσο πιο κάτω γίνεται και τους δυο μονομάχους της κοινωνικής αναισθησίας, αν δεν ενισχυθεί αποφασιστικά η σιγουριά του μετώπου του αγώνα και της αντίστασης, τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ