Παρασκευή 17 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι σιδηροδρομικοί έχουν κάθε λόγο να ψηφίσουν ΚΚΕ

Σε μια κατάμεστη αίθουσα από εργαζόμενους του ΟΣΕ οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής και Μιχάλης Νουφαρίτσης κατέθεσαν τις προτάσεις του Κόμματος και συζήτησαν μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Οι υποψήφιοι βουλευτές αναφέρθηκαν τόσο στα γενικότερα προβλήματα όσο και στα ειδικότερα με τη συρρίκνωση του ΟΣΕ και την επικείμενη ιδιωτικοποίησή του, με ό,τι αυτό επιφυλάσσει για τους εργαζόμενους. Στο διάλογο και τις ερωτήσεις που ακολούθησαν εκφράστηκε από τους εργαζόμενους η μεγάλη τους ανησυχία, για την κατάσταση τόσο στον ΟΣΕ όσο και γενικότερα.

«Πρέπει να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για τη συγκρότηση λαϊκού μετώπου, που θα ανοίξει το δρόμο για βαθιές αλλαγές στην κοινωνία», σημείωσε ο Σπ. Χαλβατζής και συνέχισε τονίζοντας ότι η οργανωμένη, συντονισμένη πάλη των εργαζομένων μπορεί να αποτρέψει αντιλαϊκές και αντεργατικές επιλογές. «Μπορεί να διαμορφώνει προϋποθέσεις για μια άλλη πορεία στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. Η ενισχυμένη παρουσία του ΚΚΕ στην επόμενη Βουλή, θα δώσει φτερά στην ανάπτυξη πάλης γενικότερα στο μαζικό κίνημα». Ο Σπ. Χαλβατζής κάλεσε τους εργαζόμενους στον ΟΣΕ να αξιολογήσουν τι έπραξε κάθε πολιτική δύναμη για τα προβλήματά τους και να δούνε την πολιτική και τις θέσεις του ΚΚΕ δίνοντάς του, αποφασιστικά την ψήφο τους.

Αναφερόμενος στον ΟΣΕ τόνισε ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοί του είχαν προειδοποιήσει για τα σχέδια συρρίκνωσής του. «Αλλά οι πολυεθνικές των αυτοκινητοβιομηχανιών, πετρελαιοειδών κ.ά., τον ακρωτηριάζουν και δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη του ΟΣΕ».

Στην ομιλία του ο Μιχάλης Νουφαρίτσης επισήμανε ότι το ΚΚΕ ήταν στο πλευρό των εργαζομένων, στον αγώνα τους για την απόκρουση των σχεδίων για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΣΕ, για τον οποίο σημείωσε ότι βιώνει μία περίοδο με αλλαγές στο νομικό του πλαίσιο, και στη συρρίκνωσή του με στόχο την τελική απαξίωση. Ακόμα υπογράμμισε ότι οι συνδικαλιστικές ηγεσίες εισάκουσαν τα κελεύσματα της κυβέρνησης να κρατηθούν χαμηλά οι μισθοί, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της ΟΝΕ. «Πάνω από τις ανάγκες και τα προβλήματα των εργαζομένων κυριάρχησαν η ΟΝΕ και το μεγάλο κεφάλαιο», τόνισε. Καταλήγοντας είπε ότι όσο πιο ισχυρό βγει το ΚΚΕ από τις εκλογές τόσο θα δυναμώσει το μήνυμα αντίστασης στις αντιλαϊκές πολιτικές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ