Κυριακή 23 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι θιγμένοι της ΠΑΣΚΕ...

Θίχτηκε η ΠΑΣΚΕ της Λάρισας, επειδή το Εργατικό Κέντρο της πόλης (ΕΚΛ) παρενέβη αγωνιστικά και «χάλασε» την προεκλογική «φιέστα» που πήγαν να στήσουν κυβερνητικοί παράγοντες και φιλοκυβερνητικοί - εργοδοτικοί συνδικαλιστές, διοργανώνοντας ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων του διαβόητου «Προγράμματος Ολοκληρωμένης Παρέμβασης για την αντιμετώπιση της ανεργίας στο νομό Λάρισας». Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η συνδικαλιστική παράταξη του ΠΑΣΟΚ, επιτίθεται κατά του ΕΚΛ, επειδή αρνήθηκε να συμμετάσχει στην υλοποίηση του προαναφερθέντος προγράμματος, αρνούμενο, έτσι, να καταστεί συνένοχο στην επιχείρηση κοροϊδίας σε βάρος των ανέργων του νομού και «ξεκοκαλίσματος» των 15 δισ. δρχ. που ξοδεύτηκαν.

Λέει πολλά και ανούσια στην ανακοίνωσή της η ΠΑΣΚΕ, αλλά για την «ταμπακιέρα» ούτε κουβέντα. Δεν απαντάει στις καταγγελίες του ΕΚΛ που αναφέρουν ότι:

  • Το πρόγραμμα δεν αποσκοπούσε στην αντιμετώπιση της ανεργίας, αλλά στη χρηματοδότηση, με «ζεστό χρήμα» των εργοδοτών, οι οποίοι επιδοτήθηκαν με 20,54 ευρώ ημερησίως για κάθε προσλαμβανόμενο.
  • Δε δημιουργήθηκαν νέες θέσεις εργασίας, αφού η πλειοψηφία των προσλαμβανομένων ήταν εργαζόμενοι που είχαν απολυθεί εικονικά από τους εργοδότες τους και επαναπροσλήφθηκαν από τους ίδιους, ως επιδοτούμενοι.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ