Σάββατο 27 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Οι ένορκοι»

Μια νεαρή χήρα προσάπτει κατηγορίες σ' ένα πανίσχυρο εταιρικό συνδικάτο για το μυστηριώδη φόνο του άντρα της. Πρόκειται, όμως, για μια αγωγή που μπορεί να κερδηθεί μόνο αν στηριχτεί στην προσεκτική επιλογή των ενόρκων.

Ο δικηγόρος Γουένταλ Ρορ (Ντάστιν Χόφμαν) αντιπροσωπεύει τη χήρα και κάνει τα πάντα για να κερδίσει τη δίκη και τους ενόρκους. Ο αντίπαλός του είναι φαινομενικά ο δικηγόρος που αντιπροσωπεύει το συνεταιρισμό. Στην πραγματικότητα όμως, ο συνήγορος υπεράσπισης είναι απλά ο άνθρωπος - βιτρίνα που καλύπτει τον Ρόνκιν Φιτς, έναν λαμπρό και αδίστακτο σύμβουλο ενόρκων.

Ο Φιτς και ο Ρορ σύντομα συνειδητοποιούν ότι δεν είναι οι μόνοι που προσπαθούν να κερδίσουν τους ενόρκους. Ενας από αυτούς, ο Νικ Ιστερ, φαίνεται να έχει το δικό του σχέδιο, για να επηρεάσει το Σώμα ενόρκων, ενώ μια μυστηριώδης γυναίκα έρχεται σε επαφή, τόσο με το Ρορ, όσο και με τον Φιτς ανακοινώνοντάς τους ότι το Σώμα ενόρκων είναι προς πώληση κι η ετυμηγορία θα κοστίσει ακριβά σε όποιον προσπαθήσει να την εξαγοράσει.

Δικαστικό θρίλερ με δυνατούς πρωταγωνιστές: Ντάστιν Χόφμαν, Τζιν Χάκμαν και Τζον Κιούζακ. Εξυπνη πλοκή, αφού η δράση βασίζεται περισσότερο στην κλοπή των ενόρκων από διάφορους ανθρώπους. Κι όχι μόνο στην εξιχνίαση της αλήθειας. Οι χαρακτήρες είναι καλά σχεδιασμένοι χωρίς υπερβολές και μονοδιάστατα συναισθήματα δεν είναι ξεκάθαρο ποιος είναι ο καλός και ποιος ο κακός, ως ένα σημείο όλα είναι πιθανά... Ελκυστική ταινία με καλούς ηθοποιούς.

«Runaway jury»

Αστυνομική περιπέτεια, αμερικανικής παραγωγής 2003. Σκηνοθεσία: Γκάρι Φλέντερ. Με τους: Ντάστιν Χόφμαν, Τζιν Χάκμαν, Ρέιτσελ Γουάιζ, Μπρους Ντέιβισον, Μπρους ΜακΓκίλ, Τζον Κιούζακ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ