Σάββατο 27 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Μην περνάς ανάβει κόκκινο»

Η ιστορία αρχίζει με ένα μεγάλο μουσικό χάπενινγκ που σηματοδοτεί και το τέλος της κατάληψης. Πέντε μαθητές πρωταγωνιστούν και οργανώνουν τη βραδιά.

Ο Γιώργος ζωντανός, δραστήριος, προικισμένος με ένα εξαιρετικό μουσικό ταλέντο. Η Μυρτώ, η ωραία της παρέας, ο Τάσος αστείος, αλλά και χαριτωμένος, η Τζίνα νευρική και άλλοτε τρυφερή, τέλος ο Πέτρος ο καλός μαθητής που διαφωνεί ανοιχτά και έντονα με την κατάληψη. Δίπλα σ' αυτούς, στέκεται ο Μιχάλης Κοσμίδης ένας νεαρός καθηγητής. Ενα τραγικό συμβάν θα καθορίσει και θα επισκιάσει την εξέλιξη των γεγονότων, ένας θάνατος θα αλλάξει τη μοίρα των ηρώων.

Επαναστατικότητα και ενηλικίωση, όνειρα και εφηβεία. Τόπος δράσης ένα σχολείο και αφορμή για την ιστορία της Ισαβέλλα Μαυράκη μια κατάληψη. Κεντρικοί ήρωες με καθαρούς στόχους χωρίς να θέλουν να πρωτοτυπήσουν να φύγουν από τα καθιερωμένα και να σπάσουν τα τετριμμένα, αν και όλα είναι αναμενόμενα. Τουλάχιστον οι έφηβοι μοιάζουν για έφηβοι κι αν υπήρχε και λίγο «φωτιά» στα μάτια την ηρώων ή έστω μια πιο θαρραλέα ματιά και διάθεση για αλλαγή των κλισέ, το «Μην περνάς ανάβει κόκκινο» να είχε κάποιο ενδιαφέρον...

Κοινωνική περιπέτεια, ελληνικής παραγωγής 2003. Σκηνοθεσία: Ισαβέλλα Μαυράκη. Με τους: Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο, Θάλεια Μάτικα, Ιωάννα Παππά, Αλκη Παναγιωτίδη, Τάσο Πυργιέρη, Ασημάκη Αλεξίου, Μάνο Καρατζογιάννη, Γιάννη Πάνο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ