Σάββατο 27 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Για όλα τα αληθινά κορίτσια»

Ο 22χρονος Πολ ζει με την αγαπημένη του μητέρα και δουλεύει σαν γρασαδόρος σ' ένα πιεστήριο εκτύπωσης στη Βόρεια Καρολίνα, όταν γνωρίζει την αδερφή του καλύτερού του φίλου Νόελ, η οποία μόλις έχει αποφοιτήσει από το σχολείο. Την ερωτεύεται και οι δυο τους ζουν μια πραγματική και ταυτόχρονα τρομακτική αγάπη.

Ο έρωτας στο μικροσκόπιο και οι παρενέργειές του. Εξυπνη ματιά για ένα θέμα που μένει αναλλοίωτο στο χρόνο, αν και η ιστορία του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν έχει συγκεκριμένο χρόνο και τόπο. Θα μπορούσε να σταθεί σε οποιαδήποτε «ζωή».

Δυο νέοι ερωτεύονται μοιράζονται τα πάντα και ζουν μέσα σ' ένα όνειρο. Ολα αυτά κάποτε τελειώνουν, αφού η πραγματικότητα έρχεται να ισοπεδώσει τους δυο νέους και να τους προσγειώσει απότομα. Το «Για όλα τα αληθινά κορίτσια», ουσιαστικά είναι η περιγραφή μια ερωτικής κατάστασης από την αρχή έως το τέλος ο λόγος και η πλοκή της ταινίας έχει ρεαλιστική βάση, χωρίς να ξεχνά την ποιητική διάθεση. Ισορροπίες που κλονίζονται εύκολα και συναισθήματα που διαταράσσονται με μια ματιά. Ολα ανατρέπονται από τη μια στιγμή στην άλλη και οι ήρωες έρχονται αντιμέτωποι με την πραγματικότητα. Το όνειρο εξατμίζεται και η αγάπη δοκιμάζεται. Ολοι πρέπει κάτι να χάσουν από τον ίδιο τους τον εαυτό, αν θέλουν να κερδίσουν τον έρωτα.

Εξαιρετικές ερμηνείες, διάλογοι που δεν πλατιάζουν και σεναριακή δομή στα όρια της τελειότητας. Για όσους πιστεύουν ότι ο έρωτας έχει δύο πλευρές.

«All the real girls»

Κοινωνική περιπέτεια, αμερικανικής παραγωγής 2003. Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν. Με τους: Πολ Σνάιντερ, Ζόι Ντεσανέλ, Πατρίτσια Κλάρκσον.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ