Τρίτη 5 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ενώπιον του «σοκ και δέους»

Γρηγοριάδης Κώστας

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Ιδρυμα Χρόνιων Παθήσεων Παίδων στο Σκαραμαγκά έκανε χτες ο υφυπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Κωνσταντόπουλος και, όπως διοχετεύονταν απ' το υπουργείο Υγείας, ήταν φανερά εκνευρισμένος, γιατί αντίκρισε εικόνες εγκατάλειψης και προσβολής της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Ακόμη, γιατί οι εργαζόμενοι δεν εκδηλώνουν ενδιαφέρον να δουλέψουν στο Ιδρυμα, λόγω των σκληρών συνθηκών εργασίας.

Στο Ιδρυμα πράγματι επικρατούν άθλιες συνθήκες, εξαιτίας της επικίνδυνης έλλειψης προσωπικού. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως για 75 παιδιά με χρόνια προβλήματα υπάρχουν μόνο τρεις εργαζόμενοι! Αυτά ακριβώς τα προβλήματα είχε αναδείξει η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα με επίσκεψη που έκανε στο Ιδρυμα στις 7.6.2004. Αλλά και με τη δήλωσή της που προκάλεσε αίσθηση στο πανελλήνιο ότι η κατάσταση που επικρατεί στο Ιδρυμα της προκάλεσε «σοκ και δέος».

Ομως την επομένη της επίσκεψης της Αλ. Παπαρήγα στο Ιδρυμα, ο υφυπουργός Γ. Κωνσταντόπουλος εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση, που ανέφερε μεταξύ άλλων: «Εξι μέρες πριν τις ευρωεκλογές και μετά τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και η κ. Παπαρήγα ανακάλυψε το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων στον Σκαραμαγκά».

Να αντιστρέψουμε, λοιπόν, το ερώτημα: Τώρα ανακάλυψε ο αρμόδιος υφυπουργός την κατάσταση που επικρατεί στο Ιδρυμα; Και αν όχι, τι έχει κάνει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ για την κατάσταση αυτή;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ