Τρίτη 15 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΚΥΚΛΩΜΑΤΑ
Στο επίκεντρο η υπόθεση Πειραιά

Ο «φάκελος Πειραιά» με κεντρικά πρόσωπα την ανακρίτρια Αντ. Ηλία και τον αρχιμανδρίτη Ι. Γιοσάκη θα απασχολήσει αυτή τη βδομάδα τους εισαγγελικούς λειτουργούς που διεξάγουν τις έρευνες για τα παραδικαστικά κυκλώματα στον Αρειο Πάγο, ενώ αναμένονται και οι πρώτες ποινικές διώξεις για τα νοσηρά φαινόμενα στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Επίσης, σήμερα συνέρχεται η Ολομέλεια Εφετών της Αθήνας και μετά από πρόταση του διευθύνοντος προέδρου Εφετών, Χ. Παπαδήμου, θα ορίσει ειδικό εφέτη-ανακριτή, ο οποίος θα χειριστεί αυτή την πολύκροτη υπόθεση, καθώς και εισαγγελέα-επόπτη των ανακρίσεων. Πιθανόν να οριστούν και επίκουροι εφέτες στον εφέτη-ανακριτή.

Αυτή τη στιγμή και μετά το άνοιγμα των λογαριασμών της ανακρίτριας Αντ. Ηλία, οι εισαγγελικές αρχές ερευνούν αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος (κακούργημα) και της δωροληψίας (πλημμέλημα).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακρίτρια στην προσπάθειά της να αποκτήσει κύρος έχει εμπλέξει και άλλους δικαστές, οι οποίοι φέρονται να μην εμπλέκονται με τη δράση της. Αναμένεται η ανακρίτρια «να κάψει» πολλούς αλλά να αποκαλύψει και νέα πρόσωπα.

Τις επόμενες μέρες η εισαγγελική έρευνα αναμένεται να εστιάσει την προσοχή της και στη δράση γυναίκας εισαγγελέα, η οποία φέρεται να αποφυλάκιζε εμπόρους ναρκωτικών ή να τους ειδοποιούσε για επικείμενες εφόδους της Αστυνομίας.

Για την υπόθεση αυτή αναμένεται σήμερα να καταθέσει μάρτυρας-«κλειδί», ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν και μάρτυρες, οι οποίοι φοβούνται να καταθέσουν γι' αυτή την υπόθεση. Αύριο θα δώσει εξηγήσεις και η πρωτοδίκης Π. Τσέβη, η οποία φέρεται να έχει εκδώσει σειρά ευνοϊκών αποφάσεων για τον αρχιμανδρίτη Ι. Γιοσάκη.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Γ. Κάππος, σε χτεσινή ανακοίνωσή του αναφέρει ότι από αυτά που αποκαλύπτονται τον τελευταίο καιρό, τίποτα δεν ήταν γνωστό στην εποπτεία επί της πολιτικής και ποινικής Δικαιοσύνης.

Ακόμα, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου επισημαίνει ότι τα αρμόδια όργανα και η ηγεσία της Δικαιοσύνης εξετάζουν «εξαντλητικά όλες τις εμφανισθείσες και εμφανιζόμενες εκτροπές δικαστών από το δικαστικό ήθος και το υπηρεσιακό καθήκον». Επίσης, επισημαίνει ότι «υπάρχει αμετακίνητη θέληση αλλά και δύναμη για την πλήρη κάθαρση του σώματος οποιοσδήποτε και αν είναι ο αριθμός των επίορκων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ