Τρίτη 15 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΚΗΝΙΚΟ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗΣ

«ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ» ΔΡΑΣΗ: «Τη συγκεκριμένη προμήθεια (τα θωρακισμένα της Αστυνομίας) είχε συμφωνήσει με τον Ντίνο Μπαλέρμπα, εξ απορρήτων σύμβουλο του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης, ο οποίος αμέσως μετά τον πάντρεψε με την ισραηλινής καταγωγής Μαριλίτα Κοέν. Η σχέση δεν περιορίστηκε στην προμήθεια των δύο θωρακισμένων, αλλά επεκτάθηκε και σε άλλες προμήθειες του ΥΔΤ, αφού ο Μπαλέρμπας διαχειριζόταν εκείνη την εποχή το "πακέτο" των έξι δισεκατομμυρίων δρχ. που είχε δώσει ο τότε πρωθυπουργός Α. Παπανδρέου στην ΕΛΑΣ μετά τη δολοφονία του Αστυνομικού Διευθυντή Αλέξανδρου Βέλιου από τον ΕΛΑ» (το ρεπορτάζ στην ΑΥΡΙΑΝΗ).

ΧΤΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ: «Το ανίερο παρακράτος προσπαθεί τώρα να σβήσει τα ίχνη του δικού του ανθρώπου, του Απόστολου Βαβύλη, ενώ τον κρατάει - όσο κι αν φαίνεται προκλητικό - κρυμμένο στην Αττική. Σύμφωνα με πληροφορίες χαίρει άκρας υγείας, είδε Μητροπολίτες, ενώ ο π. Νικόδημος Φαρμάκης θεωρείται ότι είναι αυτός που τον βοηθάει το διάστημα αυτό. Πάντως, απορίες προκαλεί, την ίδια στιγμή, η στάση των αρχών, που έως χτες το απόγευμα δεν είχαν εκδώσει σήμα για τον εντοπισμό του» (ο Ν. Παπαδημητρίου στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ: «Οπως είπε, ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος, η κασέτα αυτή αναφέρεται σε ομοφυλοφιλικές σχέσεις που αγγίζουν και τον πολιτικό κόσμο και για την οποία έδειξαν ενδιαφέρον τόσο παράγοντες της Δικαιοσύνης και του Στρατού, αλλά και της αμερικανικής πρεσβείας (...) οι συγκεκριμένοι άνθρωποι με τη βοήθεια του "αμερικανικού παράγοντα" του πήραν την κασέτα και του είπαν ότι επειδή είναι κι αυτός πατριώτης, όπως και εκείνοι, να αναλάβουν όλοι μαζί τις πρωτοβουλίες για να καθαρίσουν το πολιτικό τοπίο» (το ρεπορτάζ στη ΧΩΡΑ).

ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ; «Ο "ιερότερος" θεσμός των ΗΠΑ, η αμερικανική προεδρία, είχε πληγεί βαθιά από το "σκάνδαλο Γουότεργκέιτ" το 1973-74. Οχι όμως ανεπανόρθωτα. Σήμερα η αμερικανική προεδρία χαίρει της εμπιστοσύνης του αμερικανικού λαού, απλώς κανένας πρόεδρος δεν πρόκειται να φτιάξει το παρακράτος που είχε στήσει ο Ρίτσαρντ Νίξον. Ετσι και στην Ελλάδα» (ο Π. Μανδραβέλης στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ