Τρίτη 15 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΕΠΑΛ
Αυξάνονται οι «διεθνείς πιέσεις»

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ.--

Αυξάνονται οι «διεθνείς πιέσεις» προς το μονάρχη του Νεπάλ, ο οποίος προέβη σε πραξικοπηματική καθαίρεση της κυβέρνησης την 1η Φλεβάρη, να «αποκαταστήσει τη δημοκρατία» στη χώρα. Ο Ινδός υπουργός Εξωτερικών, Κ. Νάτουαρ Σινγκχ, δήλωσε χτες ότι οι ενέργειες του βασιλιά «έχουν προκαλέσει αντιπαράθεση» η οποία μπορεί «να ωφελήσει μόνο τους μαοϊκούς αντάρτες», μετέδωσε το ΑΡ.

Η κυβέρνηση της Ινδίας «ανησυχεί» ότι η εύθραυστη κατάσταση στη γειτονική της χώρα μπορεί να προκαλέσει «χάος» στην περιφέρεια - και ειδικά στις βόρειες επαρχίες της, όπου μαίνονται εξεγέρσεις μαοϊκών και αυτονομιστικών κινημάτων.

Οι ΗΠΑ «ανακάλεσαν» χτες τον πρεσβευτή τους στο Νεπάλ για διαβουλεύσεις. Ο πρέσβης Τζέις Μοριάριτι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μετέβη στην Ουάσιγκτον για τουλάχιστον μία βδομάδα, ώστε να εξεταστούν «τα επόμενα βήματα» της αμερικανικής διπλωματίας όσον αφορά στην κρίση. Το ίδιο έπραξαν Βρετανία και Γαλλία.

Ουσιαστικά, πρόκειται για έκκληση στο παλάτι να επαναφέρει το πρότερο καθεστώς, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος νίκης του αντάρτικου...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ