Σάββατο 17 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΡΑΚΗ
Αντιδράσεις προκαλεί δήλωση του Γ. Γιακίς

Ολοκληρώνεται σήμερα στη Θράκη η επίσκεψη του Γιασάρ Γιακίς, προέδρου της Επιτροπής Εναρμόνισης με την ΕΕ της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, και του κλιμακίου που τον συνοδεύει (βουλευτές, επιχειρηματίες, υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΕΞ, κλπ.). Στη διάρκεια της παραμονής τους, συναντήθηκαν με τους τρεις νομάρχες της Θράκης, με παράγοντες της μουσουλμανικής μειονότητας και αξιωματούχους του Τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή. Επίσης επισκέφθηκαν μειονοτικά χωριά στη Ροδόπη και την Ξάνθη.

Στο μεταξύ την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης προκάλεσε η δήλωση του Γ. Γιακίς, κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης το βράδυ της Πέμπτης, όπου αναφέρθηκε στη μειονότητα, χαρακτηρίζοντάς την ως «τουρκική μειονότητα». Συγκεκριμένα, ο Γ. Γιακίς δήλωσε: «Ηρθα σε μια φίλη χώρα για να επισκεφθώ την τουρκική μειονότητα που πρέπει να είναι ο συνδετικός κρίκος στη φιλία των δύο λαών. Το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι Ελληνες πολιτικοί επισκεπτόμενοι την ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη».

«Στην Ελλάδα υπάρχει αναγνωρισμένη μια και μοναδική μειονότητα, η οποία απαρτίζεται από Ελληνες πολίτες, μουσουλμάνους στο θρήσκευμα», δήλωσε χτες ο εκπρόσωπος Τύπου Ε. Αντώναρος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ