Τρίτη 25 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Καλοκαιρινές περιοδείες
  • Περιοδεία σ' όλη την Ελλάδα, από τη Χαλκιδική έως την Κρήτη και από την Κέρκυρα μέχρι τη Ρόδο θα κάνει το καλοκαίρι ο θίασος "Ιάσων περί θεάτρου" του Δάνη Κατρανίδη,με την κωμωδία του Ρόμπιν Χάουντον "Μπαλαντέρ στον έρωτα". Η μετάφραση - σκηνοθεσία είναι του θιασάρχη και πρωταγωνιστή, τα σκηνικά - κοστούμια της Δέσποινας Βολίδη.Στη διανομή μετέχουν και οι Φίλιππος Σοφιανός, Χριστίνα Θεοδωροπούλου, Λουκία Παπαδάκη, Φαίδρα Δρούκα, Σπύρος Πούλης.Η πρεμιέρα θα δοθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιούλη.
  • Προετοιμάζονται για τις καλοκαιρινές τους εξορμήσεις και τα ΔΗΠΕΘΕ. Με το έργο του Μπρεχτ "Τρόμος και αθλιότητα του Γ Ράιχ" ξεκινά μικρή περιοδεία σε δήμους του Νομού Χίου, το ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου.Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση Πέτρου Μάρκαρη,σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια Δημήτρη Ιωάννου,σκηνικά - κοστούμια Αφροδίτης Κουτσουδάκη.Παίζουν: Κωνσταντίνος Μάριος, Δημήτρης Κωνσταντίνου, Μαρία Μπενάκη, Ελένη Αμπανούδη, Αννα Καμπά, Γιάννης Κυριακόπουλος,κ.ά. Στο έργο αυτό ο Μπρεχτ περιγράφει τη Γερμανία της περιόδου 1933-1938, με τους καθημερινούς μηχανισμούς εκφοβισμού, χαφιεδισμού και διαφθοράς καθώς επίσης και τη νεογέννητη αντίσταση.
  • Σε μια μεγάλη περιοδεία, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων θα παρουσιάσει την κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι "Υπηρέτης δύο αφεντάδων",που ανεβαίνει σε μετάφραση Μιχαήλ Κόκκαλη,σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου,σκηνικά - κοστούμια Κλαιρ Μπρέσγουελ,μουσική επιμέλεια Ιάκωβου Δρόσου,κινησιολογία Νατάσας Ζούκα και σπαθογραφία Κωνσταντίνου Μπουμπούκη.Παίζουν: Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Μανώλης Γιούργγος, Γιώργος Γκίκας,κ.ά. Η πρεμιέρα θα δοθεί στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ στα Γιάννινα, στις 4 Ιουλίου και θα ακολουθήσουν 25 περίπου παραστάσεις σε διάφορες πόλεις της Ηπείρου καθώς επίσης και στο Λυκαβηττό (14 Ιουλίου), στο φεστιβάλ Αναγεννησιακού Θεάτρου στο Ρέθυμνο, κ.ά.
  • Συνεχίζονται οι πρόβες και στο ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης το οποίο θα παρουσιάσει, στο θερινό θεατράκι στο Ισιαδάκι του λόφου Αγ. Λουκά, στις 11 Ιουλίου, το "Φιόρο του Λεβάντε",ενώ θα ακολουθήσει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Η σκηνοθεσία είναι του Πάνου Παπαϊωάννου,τα σκηνικά - κοστούμια του Θεοδόση Δαυλού και η μουσική επιμέλεια του Ιάκωβου Δρόσου.Παίζουν: Ζαχαρίας Ρόχας, Ελεάνα Απέργη, Αντώνης Κουτσελίνης, Βίκυ Πρωτογεράκη, Αλέξανδρος Ζαχαρέας, Αλεξάνδρα Παρασχάκη, Ερρικα Μακρή,κ.ά.
  • Το έργο του Μιχάλη Χουρμούζη επέλεξε να παρουσιάσει φέτος το καλοκαίρι, το Δωδεκανησιακό Θέατρο,σε μια μεγάλη περιοδεία στα νησιά του Αιγαίου. Ο "Λεπρέντης" ανεβαίνει σε σκηνοθεσία, δραματουργική επεξεργασία και χορογραφίες Γιώργη Χριστοφιλάκη,σκηνικά - κοστούμια Ελένης Λύρα και μουσική Μιχάλη Μπότσιου.Παίζουν: Σταμάτης Τζελέπης, Τάκης Βαμβακίδης, Βάσω Δημητρίου, Τζένη Βαβαρούτα, Βασίλης Γιαβρής, Φανή Αδαμίδου, Παύλος Στρογγυλός και Ζαχαρίας Αγγελάκος.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ