Τρίτη 25 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κάποτε την Τρίτη

Το ιταλικό γουέστερν του Σέρτζιο Λεόνε "Κάποτε στη Δύση",που θα παρουσιάσει ο ΑΝΤΕΝΝΑ στις 22.25, θα μας κάνει λίγο να ξεχαστούμε, αλλά όχι και να δροσιστούμε. Πρόκειται για ένα πραγματικά εξαιρετικό έργο για όσους αγαπούν το είδος. Ενα τελετουργικό γουέστερν - σπαγγέτι, που τελικά εξελίσσεται σε ένα είδος ανθρώπινης τραγωδίας, σε μια όπερα όπου ο κάθε ερμηνευτής οφείλει να γνωρίζει καλά τις κινήσεις του, τις "άριές" του και στην περίπτωσή μας άρια είναι η στιγμή που τραβάει τη σκανδάλη του όπλου του. Μέσα από την ιστορία πέντε διαφορετικών χαρακτήρων, ο εκδικητής, η πόρνη, ο ρομαντικός εκδικητής, ο παράνομος, ο κακός και ο αδίστακτος επιχειρηματίας, ο καλλιτέχνης διηγείται ουσιαστικά την αιματοβαμμένη πορεία του αμερικανικού έθνους και ειδικά σε εκείνη την άγρια περιοχή, στην άγρια, τη μακρινή Δύση. Στη Δύση που... δύει, που τελειώνει και που δίνει τη δυνατότητα να... ανατείλει ο "ήλιος" της καπιταλιστικής κοινωνίας. Παίζουν: Τσαρλς Μπρόνσον, Χένρι Φόντα, Κλαούντια Καρντινάλε.

Από το SEVEN X στις 22.00 "Κυνηγώντας το δολοφόνο μου",του Ρούντολφ Μετιέ. Ενας επαρχιώτης, επιτυχημένος επιχειρηματίας, νιώθει ξαφνικά κουρασμένος. Καταλαβαίνει ότι χρειάζεται αλλαγή, λίγη καλή μουσική, λίγη μοναξιά και απομόνωση. Αφήνει τη γυναίκα που αγαπά και πηγαίνει για μερικές μέρες στο Λος Αντζελες. Εκεί, από την πρώτη στιγμή, θα νιώσει και πάλι νέος, εκεί θα χαλαρώσει, εκεί θα καταλάβει ότι, επιτέλους, άλλαξε παραστάσεις. Στο τέλος, όμως, με θλίψη θα διαπιστώσει ότι έχασε την παράσταση, δηλαδή, την ίδια του τη ζωή. Κάποιος άγνωστος άνδρας τού έχει ρίξει μέσα στο ουίσκι του ένα φάρμακο, που προκαλεί το θάνατο σε ένα μόλις 24ωρο. Μέσα σ' αυτές τις ελάχιστες ώρες εκείνος αποφασίζει να βρει το δολοφόνο και, μόλις λίγα δευτερόλεπτα πριν το τρομερό δηλητήριο του κόψει το νήμα της ζωής, αποκαλύπτει στην Αστυνομία όλη αυτή την τρομακτική συνωμοσία. Με τον Εντμοντ Ο' Μπράιαν.

Από τον ΑΝΤΕΝΝΑ στις 02.15 "Εξορκιστής Νο 3",του Γουίλιαμ Πίτερ Μπλέτι. Πρόκειται για μια ταινία τρόμου, μια ιστορία που αφηγείται μια τρομακτική σειρά από εφιαλτικούς φόνους, και ο τρόπος που γίνονται οδηγεί τον επιθεωρητή Κίντερμαν στο συμπέρασμα ότι όλο αυτό το μακελειό είναι έργο ενός δαίμονα και όχι ενός ανθρώπου.

Και πάλι από τον ΑΝΤΕΝΝΑ στις 04.10, για όσους πάσχουν από αϋπνία, "Η διαθήκη" του Λιν Λίνμαν. Μια γυναίκα συμπαραστέκεται με ηρωισμό και αυταπάρνηση στα επιζώντα μέλη της οικογένειάς της μετά από μια τρομερή πυρηνική καταστροφή.

Η ταινία ήταν υποψήφια για Οσκαρ για τις εξαιρετικές ερμηνείες της. Πρόκειται για ένα αξιόλογο έργο, στο οποίο πρωταγωνιστής είναι ο ακόμη άγνωστος εκείνη την εποχή Κέβιν Κόστνερ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ