Παρασκευή 28 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γευματίζοντας με το μυαλό στη ... Βοσνία

Γεύμα εργασίας Παπούλια - Οουεν χτες στο Φάληρο

Γευματίζοντας χτες σε γνωστή ψαροταβέρνα στο Φάληρο ο υπουργός Εξωτερικών, Κ. Παπούλιας, και ο ειδικός διαμεσολαβητής για το γιουγκοσλαβικό λόρδος, Ντ. Οουεν, συζήτησαν για τη σφαγή που συνεχίζεται στη Βοσνία, εξ αιτίας κυρίως των διαφορετικών προσεγγίσεων των ισχυρών χωρών της Δύσης. Προσεγγίσεις που δεν κάνουν τίποτε περισσότερο από το να ρίχνουν λάδι στη βοσνιακή φωτιά, η οποία έτσι και αλλιώς, καίει.

Η αναζωπύρωση των συγκρούσεων στη Βοσνία και η αδυναμία προώθησης του ειρηνευτικού σχεδίου, που έχει επεξεργαστεί η ομάδα επαφής για το γιουγκοσλαβικό, δημιουργούν περιθώρια που η ελληνική κυβέρνηση σπεύδει να εκμεταλλευτεί, προσπαθώντας να αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο μεταξύ της Δύσης, του Βελιγραδίου και των Μουσουλμάνων της Βοσνίας, χρησιμοποιώντας τις καλές σχέσεις που διατηρεί με την προστάτιδα δύναμη των Μουσουλμάνων, Τεχεράνη.

Στο πλαίσιο αυτής της ελληνικής προσπάθειας, το προσεχές Σάββατο θα πραγματοποιηθεί στην Τεχεράνη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Ιράν και Βοσνίας.

Σε δηλώσεις του χτες, ο Ντ. Οουεν επισήμανε ότι αν και συνεχίζονται οι μάχες στη Βοσνία, υπάρχουν κινήσεις, οι οποίες αφήνουν περιθώρια για την εξέλιξη των συζητήσεων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της ομάδας επαφής, η οποία θα συνεδριάσει σήμερα στο Παρίσι σε επίπεδο υψηλών αξιωματούχων. Στο πλαίσιο αυτού του κύκλου των συζητήσεων ο Ντ. Οουεν αναχώρησε χτες από την Αθήνα για το Βελιγράδι, προκειμένου να συζητήσει με τη σερβική ηγεσία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ