Παρασκευή 28 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι "ευυπόληπτοι"

Οι "εκπολιτιστές" του τόπου ξαναχτύπησαν! Οι "ευυπόληπτοι" πολίτες που επαίρονται ότι αναλώνουν τη ζωή τους για να κρατούν σε εγρήγορση τα αντανακλαστικά του ελληνικού λαού, παρέχοντάς του "αντικειμενική και πλουραλιστική" ενημέρωση, έδρασαν! Ανάμεσά τους ο Χρ. Τεγόπουλος, ιδιοκτήτης της "Ελευθεροτυπίας" και του εκδοτικού οίκου που "διδάσκει" την ελληνική γλώσσα μέσω του λεξικού "Τεγόπουλος - Φυτράκης". Αυτή η τελευταία του ιδιότητα δεν είναι η μόνη που παρέχει τη βεβαιότητα ότι γνωρίζει το νόημα της λέξης "αθλιότητα". Πρώτα και κύρια είναι η πρόσφατη δραστηριότητα στην οποία επιδίδεται ο εν λόγω μεγαλοσχήμονας, αλλά και οι υπόλοιποι του "σιναφιού".

Πρόκειται για ένα νέο είδος επιχειρηματικής δράσης. Της σύστασης ανωνύμων εταιριών που ειδικεύονται στην παροχή της χυδαιότητας, της βλακείας και της "ροζ" ενατένισης της ζωής από τηλεφώνου, με την έγκριση του ΟΤΕ! Αυτή είναι η προσφορά της εταιρίας MEDIATEL SA, του κυρίου Τεγόπουλου, που έναντι 36 δραχμών ανά 15 δευτερόλεπτα προσφέρει: Τη δυνατότητα σε "φιλάθλους" να ακούνε από το ακουστικό τους ποικιλία μαγνητοφωνημένων εμετικών γηπεδικών συνθημάτων, αλλά και να "εμπλουτίζουν" τα ήδη υπάρχοντα με άλλα δικής τους έμπνευσης. Δίνει την ευκαιρία στους πολίτες να λαμβάνουν από τη "σεξολόγο Μαλένα" πληροφορίες σχετικά με τις "ερωτικές φαντασιώσεις αντρών και γυναικών". Παρέχει τη δυνατότητα να μάθουμε τα πάντα περί του "έρωτα στα ζώδια". Και μαζί με όλα αυτά "ψυχαγωγεί και μορφώνει" παρέχοντας "ταξίδια" για όσους απαντήσουν σωστά στο κουίζ... Μάλιστα, ο Χρ. Τεγόπουλος "κάρφωσε" ότι δραστηριότητες ανάλογες με τις δικές του είναι έτοιμοι να αναπτύξουν οι Λαμπράκης, Κόκκαλης, Κυριακού, Αλαφούζος...

Να μια ακόμα εκδήλωση της βουλιμίας για όλο και περισσότερο κέρδος, που θα άφηνε άφωνο ακόμα και τον Οργουελ. Να μια από εκείνες τις "επενδυτικές δραστηριότητες της ιδιωτικής πρωτοβουλίας", που δε χρειάζεται να κρατά τα προσχήματα για την προώθηση της κερδοφόρας συνταγής: Αίμα - Ψέμα - Σπέρμα. Η τεχνική απλή. Γαργάλεμα των πιο ταπεινών ενστίκτων της ανθρώπινης φύσης. Μετατροπή της τεχνολογίας σε εργαλείο μαζικής αποχαύνωσης και εκμαυλισμού. Θεοποίηση του ατομισμού, που διευκολύνει τον κερδοφόρο αυτοεξευτελισμό του απομονωμένου "πελάτη" από τους εξευτελιστές του. Και μαζί με όλα τα παραπάνω, εξασφαλισμένη η απέραντη αρωγή του καπιταλιστικού κράτους, που λειτουργεί ως πιστός υπηρέτης των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, χωρίς να κρύβει ότι αυτή είναι η δουλιά του. Ακόμα και τότε που η μπόχα και η αποφορά αυτής της "δουλιάς" είναι ανυπόφορη. Οπως τώρα που ο ΟΤΕ, αν και ουσιαστικά δεν του επιτρέπεται να αναπτύξει το σύστημα της χρυσοφόρας κινητής τηλεφωνίας, παρέχει την παραπάνω υποδομή του για να εξυπηρετούνται οι εταιρίες των Τεγόπουλων.

Οσο κι αν τα παραπάνω είναι πρωτόγνωρα, δεν πρέπει να εκπλήσσουν. Πρόκειται για τη "φυσική εξέλιξη" των πραγμάτων. Είναι η συνέχεια της ελληνικής έκδοσης της τηλεοπτικής βαρβαρότητας του τύπου "χοντρά βυζιά - χοντρά λεφτά", που παίρνει πλέον τηλεφωνική έκφραση. Και δεν έχουν φτάσει ακόμα στον πάτο του κατήφορου που θέλουν να τραβήξουν την ελληνική κοινωνία στο όνομα της "κονόμας" τους. Η παραπάνω επίγνωση δεν πρέπει να δημιουργεί απογοήτευση. Μπορεί και πρέπει να χρησιμοποιείται ως εργαλείο για τη με κάθε μέσο αντίσταση ενάντια στους εκμαυλιστές. Αντίσταση και πάλη, με στόχο να συνεχίσουν τον κατήφορό τους όσο πιο βαθιά γίνεται, αλλά χωρίς να μπορούν να λερώσουν τους υπόλοιπους, μόνοι τους και φυλακισμένοι στον οχετό τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ