Τρίτη 2 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ
ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΙ
εισαγγελείς και αστυνομία
  • Νέα κρούσματα τρομοκρατίας και αυταρχισμού. Επιστρατεύτηκαν πάλι οι εισαγγελείς σε όλη τη χώρα, οι οποίοι στέλνουν οδηγίες στους υφισταμένους τους για να κινήσουν διαδικασίες συλλήψεων μαθητών! Χτες ο προϊστάμενος Εισαγγελίας Εφετών με παραγγελία του προς τους εισαγγελείς Πρωτοδικών ζητά να εφαρμοστεί ο ποινικός νόμος και να ακολουθείται η αυτόφωρος διαδικασία για τους μαθητές που καταλαμβάνουν το οδόστρωμα...
  • Την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα επιβεβαίωσαν οι μαθητές κατά τη συνάντηση των τοπικών Συντονιστικών Αγώνα Σχολείων του Λεκανοπεδίου, που έγινε προχτές Κυριακή. Οι μαθητές καλούν για μια ακόμα φορά την κυβέρνηση να κάνει ουσιαστικές υποχωρήσεις και να δεχτεί το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων για διάλογο. Το νέο πανελλαδικό ραντεβού έχει κλειστεί στο μεγάλο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Παρασκευή 5/2, στο Σύνταγμα, στις 12 το μεσημέρι. Σήμερα συνεχίζονται οι καταλήψεις και γίνονται τοπικές διαδηλώσεις και μαθητικά μπλόκα στους δήμους της Αθήνας.
  • Πρωτοβουλία εκδήλωσης της αλληλεγγύης τους προς τον αγώνα των μαθητών, προσυπογράφοντας σχετικό κείμενο, πήραν μια σειρά συνδικαλιστές από πολλές συνδικαλιστικές οργανώσεις, όπου δηλώνουν το σεβασμό και το θαυμασμό τους στη μαχητικότητα και την ωριμότητα των 16χρονων και 17χρονων εξεγερμένων και τονίζουν την ανάγκη, έστω και τώρα, το συνδικαλιστικό κίνημα να σταθεί ουσιαστικά στο πλευρό των αγωνιζόμενων μαθητών.

ΣΕΛ.  3,    9   -   13

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ