Σάββατο 9 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Ποιος θα πληρώσει, βρε ... δομημένοι;;;

Αυτό θα πει «επανίδρυση του κράτους». Αυτό θα πει «σεμνότητα και ταπεινότητα». Αυτό θα πει «φερεγγυότητα».

Τι είχε υποσχεθεί ο κ. Καραμανλής; «Ούτε ένα ευρώ δε θα χαθεί από τα ταμεία», δήλωσε στη Βουλή για το θέμα των ομολόγων.

Και ιδού! Ανθρωπος των έργων (και ουχί των λόγων!) ο κύριος πρωθυπουργός, έδωσε την εντολή: Τα κλεμμένα - το ανακοίνωσε χτες ο κ. Αντώναρος - θα καλυφθούν από το Δημόσιο!

Μάλιστα. Δηλαδή; Ας γίνουμε (γίνουν) πιο συγκεκριμένοι: Από ποιον θα τα πάρει ο κ. Καραμανλής για να τα επιστρέψει; Μήπως θα τα πάρει από τον ...Αλογοσκούφη; Κι αν υποθέσουμε ότι θα τα ζητήσει από τον Αλογοσκούφη, ο Αλογοσκούφης από ποιον θα τα ζητήσει; Από τον Δούκα; Για την «JP Morgan», ούτε λόγος, το θέμα έληξε, τόκοι «γιοκ». Επομένως, κάποιος πρέπει να πληρώσει τα 2,9 εκατομμύρια. Ποιος;

*

Εδώ είναι που έρχεται να αποδειχτεί ότι η πολιτική που αντικατέστησε τα «κότερα» με τους «κουμπάρους», δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να παίζει τις «κουμπάρες». Εις βάρος της νοημοσύνης των Ελλήνων εργαζομένων: Τα λεφτά - απαντά η κυβέρνηση - θα επιστραφούν μέσω του προϋπολογισμού!

Που, όμως, πάει να πει τι; Η εγγραφή στο συγκεκριμένο κονδύλι του προϋπολογισμού θα προέλθει με λεφτά που θα τα καταβάλει ποιος; Ο Λάτσης, ο Μπόμπολας, ο Βαρδινογιάννης;

Ατυχές το χιούμορ, το ομολογούμε...

*

Η υπόθεση - λέει η κυβέρνηση - έκλεισε! Πώς «έκλεισε»(!); Ετσι: Τα λεφτά θα επιστραφούν, αλλά (φοβερό!) δε θα τα επιστρέψουν οι κλέφτες. Θα τα επιστρέψουν οι ...κλεμμένοι!

Δε θα τα επιστρέψουν οι ληστές! Θα τα επιστρέψουν ...τα θύματα της ληστείας!

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι βιοπαλαιστές, αυτοί που πληρώνουν δηλαδή τους φόρους, αυτοί που αρμέγονται από τον προϋπολογισμό, αυτοί που πληρώνουν πάντα και για όλα!

Αυτοί θα (ξανα)πληρώσουν! Και για την «JP Morgan». Και για τους Πρινιωτάκηδες. Και για τους Παπαμαρκάκηδες. Και για όλους αυτούς τους ...δομημένους! Μέχρι πότε;..


Γράφει
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ