Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των ανθρακωρύχων ενάντια στις συλλήψεις και τις φυλακίσεις δύο ηγετικών συνδικαλιστικών τους στελεχών, του Κάρλος Παβόν και Χουάν Λινάρες, με προκατασκευασμένες κατηγορίες όπως δηλώνουν.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Την παραίτηση του κυβερνήτη του Ιλινόι, Ροντ Μπλακόγεβιτς, μετά τη σύλληψή του την Τρίτη με την κατηγορία της διαφθοράς, ζήτησε χτες ο εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Παράλληλα, ο Ομπάμα, ανακοίνωσε το διορισμό του πρώην επικεφαλής της Δημοκρατικής πλειοψηφίας στη Γερουσία, Τομ Ντασλ στη θέση του υπουργού Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Η Σερβία θα πει «όχι» στην ΕΕ αν η αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου καταστεί όρος για την ένταξή της δήλωσε χτες ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών Βουκ Γέρεμιτς.

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Κατηγορίες για εμπλοκή 22 Αυστραλών (ανάμεσά τους και αστυνομικοί) σε διεθνές δίκτυο παιδικής πορνογραφίας που είχε απλώσει τα πλοκάμια του σε 70 χώρες απήγγειλαν χτες δικαστικές αρχές στην Αυστραλία.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Η αστυνομία του Βελγίου έθεσε υπό κράτηση 14 ανθρώπους που φέρονται ύποπτοι για σχέσεις με την «αλ-Κάιντα», ανάμεσα στους οποίους και τρεις που φέρεται ότι σχεδίαζαν μια επίθεση κατά τη διάρκεια της διήμερης Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, μετέδωσε χτες το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο «RTBF», επικαλούμενο δικαστικές πηγές.

ΡΩΜΗ.-- Εντονες βροχοπτώσεις έπληξαν χτες τα ξημερώματα την Ιταλία με αποτέλεσμα μια γυναίκα να πνιγεί στη Ρώμη και να προκληθούν υλικές ζημιές και πλημμύρες σε ολόκληρη την Ιταλία, ενώ ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Τζιάνι Αλεμάνο, ζήτησε να κηρυχτεί η Ρώμη ζώνη φυσικών καταστροφών και κάλεσε τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ