Τετάρτη 25 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
Η Στέλλα της ελπίδας

Η βδομάδα δεν επιφυλάσσει μεγάλες εκπλήξεις! Εκτός, ίσως, από την τρυφερή κοινωνική ταινία της Σιλβί Βερχέιντε, «Στέλλα». Ενα 11χρονο κορίτσι μεγαλώνει σχεδόν μόνο του (οι γονείς του έχουν τα «δικά» τους) και, τέλος, παίρνει τη ζωή του (και τις ζωές των άλλων) στα χέρια του!

Η ταινία του Τζον Μέιμπερι, «Αγάπη στα Ακρα», αναφέρεται σε δυο γυναίκες που αγάπησαν τον ίδιο άντρα (τον ποιητή Ντίλαν Τόμας). Ερωτες, ρομαντισμός με φόντο τον β` Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο «Σκοτεινός Κώδικας», του «δικού» μας Αλεξ Πρόγιας, είναι μια «φανταστική» ταινία καταστροφής. Ενα ακόμα «φανταστικό» παραμύθι, που, σιγά σιγά, μετατρέπεται σε μιαν ακόμα χολιγουντιανή περιπέτεια.

Η ταινία «Συντρίμμια Ψυχής», του Τζέρεμι Ποντεσουά, παρακολουθεί τη ζωή ενός νεαρού από την Πολωνία κατά τη διάρκεια του β` Παγκοσμίου Πολέμου. Ο νεαρός Πολωνο-Εβραίος μεταφέρεται από Ελληνα αρχαιολόγο στη Ζάκυνθο και στη συνέχεια στις ΗΠΑ. Η ταινία είναι ένα «ταξίδι» στο παρόν και το παρελθόν!

Να, και η δόση της βδομάδας! «Παρασκευή και 13», του Μάρκους Νίσπελ. Ενα ακόμα αιματηρό θρίλερ. Ο αιμοσταγής δολοφόνος Τζέισον Βόρχες, που όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει! Μακριά.

Τέλος στον κινηματογράφο «Μικρόκοσμος», και μόνον για 5 «συλλεκτικές» προβολές, θα προβληθεί η «ερασιτεχνική» ταινία (ψηφιακή) του Αγγελου Σπάρταλη, «Το Σύνδρομο της Χιονάτης». Μαζί του θα παιχτεί και η μικρού μήκους ταινία του Νίκου Πάστρα, «Theremin».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ