Τετάρτη 25 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΨΕΛΗ
«Φέσια» χιλιάδων ευρώ σε ιδιοκτήτες

Ειδοποιητήριο σε ιδιοκτήτες διαμερισμάτων να πληρώσουν ακόμα και 7.195 ευρώ, επειδή το σπίτι τους «βλέπει» στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων, που τώρα μετατρέπεται σε γκαράζ...

Ειδοποιητήριο, με το οποίο ιδιοκτήτης διαμερίσματος - που έχει πρόσοψη στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων - καλείται να πληρώσει το ποσό των 7.195 ευρώ, έχει αποστείλει η διοίκηση του δήμου Αθηναίων με την απειλή της κατάσχεσης της ιδιοκτησίας! Το ειδοποιητήριο, αποστέλλεται σε όσους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων έχουν πρόσοψη επί του πάρκου και δεν πλήρωσαν την αποζημίωση για την απαλλοτρίωση του χώρου πρασίνου. Η λογική είναι ότι τα ακίνητα αυτά, αποκτούσαν υπεραξία επειδή «βλέπουν» στο πάρκο. Και αυτό, έρχεται την ώρα που εδώ και χρόνια οι διοικήσεις του δήμου προωθούν τη μετατροπή του πάρκου σε υπόγειο πάρκινγκ.

Η υπόθεση, ξεκινά αρκετά χρόνια πριν. Το 1989, ο δήμος Αθηναίων, αγοράζει το μεγαλύτερο τεμάχιο του πάρκου, έναντι του ποσού των 320 εκατ. δραχμών. Λίγα χρόνια αργότερα, ένα μικρότερο τμήμα του πάρκου - περίπου 300 τ.μ. - απαλλοτριώνεται για να ολοκληρωθεί το πάρκο. Το Δεκέμβρη του 1993, αποστέλλεται από το δήμο, βάσει νομοθεσίας, «πράξη αναλογισμού αποζημιώσεως», στις οικίες που εφάπτονται του πάρκου και έχουν πρόσοψη σε αυτό. Κάποιοι από τους περιοίκους δεν πλήρωσαν.

Ετσι, τον Απρίλη του 2008, παραδόθηκε σε ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας Πατησίων 190 και Κύπρου, «έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης ακίνητης περιουσίας», όπου επισημαίνεται η «αναγκαστική κατάσχεση για χρέος αυτής προς τον ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΣ ευρώ 7.195,00 πλέον νομίμων προσαυξήσεων, επί της (...) ακίνητης περιουσίας». Από την πλευρά της, η διοίκηση του δήμου, λέει, πως ουδέποτε έχει υπάρξει κατάσχεση από το δήμο Αθήνας για χρωστούμενο ποσό και ούτε πρόκειται να υπάρξει επί της παρούσας δημοτικής αρχής. Οπως ισχυρίστηκε στον «Ρ» ο αρμόδιος επί των οικονομικών θεμάτων του δήμου, αντιδήμαρχος Νίκος Βαφειάδης, η υπηρεσία είναι υποχρεωμένη να αποστείλει το έγγραφο κατάσχεσης, ειδάλλως το χρέος παραγράφεται και εγκαλείται ο διευθυντής της υπηρεσίας.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα υπογραμμίζει στον «Ρ» η Βέρα Καραγιάννη, διαμερισματική σύμβουλος στο 6ο Διαμέρισμα, με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα»: «Σήμερα, που η παραχώρηση του πάρκου από το Δήμο σε μεγάλη εταιρεία για την κατασκευή και πολύχρονη εκμετάλλευση υπόγειου χώρου στάθμευσης και η εκθεμελίωση και καταστροφή του πάρκου, είναι πλέον γεγονός, οι κάτοικοι δέχονται εντολή κατάσχεσης της κατοικίας τους. Κι αυτό, γιατί αρνήθηκαν να πληρώσουν το "κοινωφελές" πράσινο που μετατρέπεται σε "επιβλαβές" δημόσιο τσιμέντο για εξυπηρέτηση των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων!»...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ