Κυριακή 12 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
1η ΣΕΛΙΔΑ
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
Να εκφραστεί η ΛΑΪΚΗ ΔΥΣΦΟΡΙΑ με νέους αγώνες

Συνέντευξη με τον Κ. Παρασκευά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ 

Τη γενικευμένη αντίθεση των εργαζομένων στα αντεργατικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, υπογραμμίζει στη σημερινή, ιδιαίτερα επίκαιρη και σημαντική - λόγω των εξελίξεων - συνέντευξή του στο «Ριζοσπάστη», ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Τα μέτρα αυτά, σημειώνει, έχουν ήδη χρεοκοπήσει στις συνειδήσεις ενός μεγάλου τμήματος των εργαζομένων, παρατηρείται αντίδραση και μέσα στις γραμμές του ΠΑΣΟΚ, έχει ξεπέσει ο λεγόμενος κοινωνικός διάλογος.

Είναι μακριά νυχτωμένοι, τονίζει ο Κ. Παρασκευάς, όσοι χαρακτηρίζουν την πολιτική του ΚΚΕ «αντιενωτική», «διασπαστική», «αριστερίστικη». Αν το ΚΚΕ είχε διαφορετική πολιτική, τότε σίγουρα θα υπήρχαν λιγότερες αντιστάσεις, λιγότερες διεργασίες. Αλλωστε, συνεχίζει, η ενότητα δράσης πρέπει να υπηρετεί την προώθηση των συμφερόντων των εργαζομένων και σε καμιά περίπτωση, στο όνομα της ενότητας δράσης, δεν μπορεί να γίνεται συμφωνία πάνω σε «αιτήματα» που βλάπτουν και υπονομεύουν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Αμεσα απαιτείται ένταση της δράσης, καταλήγει, έτσι ώστε όσο το δυνατόν περισσότερες εργατικές και λαϊκές δυνάμεις να συμπαραταχτούν - έστω και προσωρινά - ενάντια στην πολιτική αυτή, με στόχο να μην περάσουν τα αντεργατικά μέτρα.

Οι τελευταίες εξελίξεις στο συνδικαλιστικό κίνημα και ολόκληρη η συνέντευξη στο σημερινό «Ριζοσπάστη».


ΣΕΛ.  5   -   7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ