Τετάρτη 26 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
Αγνωστο το μέλλον εργαζομένων και εργοστασίων

Κινητοποίηση στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας έγινε χτες

Καμία ουσιαστική δέσμευση για το μέλλον των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΠΥΡΚΑΛ - ΕΒΟ), ούτε για την επιχείρηση ούτε για τους εργαζόμενους, δεν έδωσε ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Π. Μπεγλίτης στη συνάντηση που είχε χτες με τους εκπροσώπους όλων των Σωματείων. Εργαζόμενοι και συνδικαλιστές από όλα τα εργοστάσια των ΕΑΣ σε όλη την Ελλάδα έκαναν συγκέντρωση χτες το πρωί έξω από το υπουργείο και μάλιστα έκλεισαν συμβολικά τη Λ. Μεσογείων.

Απαίτησαν να δοθούν άμεσα νέες παραγγελίες στις επιχειρήσεις, να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να σταματήσει το καθεστώς των συμβασιούχων και ενοικιαζόμενων και να πληρωθούν τα δεδουλευμένα των τελευταίων ημερών. Στη συνάντηση, ο υφυπουργός δε δεσμεύτηκε για τίποτα από τα παραπάνω - εκτός από την πληρωμή των δεδουλευμένων - και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι εργαζόμενοι στα ΕΑΣ να υποστούν αντεργατικές πολιτικές στο πλαίσιο των γενικότερων κυβερνητικών.

Στο θέμα των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού τόνισε ότι θα προχωρήσουν στο μέλλον μέσω ΑΣΕΠ και μέχρι τότε οι σημερινοί συμβασιούχοι και ενοικιαζόμενοι που λήγουν οι συμβάσεις τους τέλη Ιούλη θα συνεχίσουν για επιπλέον τρεις μήνες. Αναφερόμενος γενικότερα για το μέλλον των επιχειρήσεων τόνισε ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν όπως είναι σήμερα. Θα ληφθούν μέτρα που θα εγγυηθούν το μέλλον και θα βάλουν τάξη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ