Παρασκευή 16 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Θέλουν τα «φιλέτα»

Επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις του ΚΚΕ για την πρόθεση της κυβέρνησης να ξεπουλήσει στο μεγάλο ντόπιο και ξένο ιδιωτικό κεφάλαιο, στη λογική των υποχρεώσεων του μνημονίου, τις εναπομείνασες κρατικοσυνεταιριστικές επιχειρήσεις, χειροτερεύοντας έτσι ακόμη περισσότερο τη θέση των εργαζομένων σε αυτές, αλλά και των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων της χώρας.

Αποδεικνύεται επίσης ότι πρόσφατες δηλώσεις εκπροσώπων της Αγροτικής Τράπεζας για επικείμενη πώληση της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ», δεν ήταν «φιλολογικού» χαρακτήρα. Αντίθετα, εντάσσονται στο συνολικότερο κυβερνητικό σχέδιο για την παράδοση των θυγατρικών επιχειρήσεων της τράπεζας, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην παραγωγή, εμπορία και μεταποίηση αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων, σε ιδιώτες.

Σήμερα στον όμιλο της ΑΤΕ εκτός από τη «ΔΩΔΩΝΗ», ανήκουν:

  • η Βιομηχανία Γάλακτος Ξάνθης «Ροδόπη»
  • η «ΣΕΚΑΠ»
  • η «Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης» (ΕΒΖ)
  • η «Ελληνική Βιομηχανία Ζωοτροφών» (ΕΛΒΙΖ)
  • η «Εταιρία Ανάπτυξης Αλιείας» (ΕΤΑΝΑΛ) η οποία διαχειρίζεται όλες τις ιχθυόσκαλες της ελληνικής επικράτειας.

Το κύριο πάντως είναι ότι μέσω της μέχρι σήμερα κρατικής ΑΤΕ βρίσκεται υποθηκευμένο σχεδόν το σύνολο της αγροτικής γης, πολλά κομμάτια της οποίας θεωρούνται ξεχωριστά φιλέτα. Οπως είναι λογικό το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της ΑΤΕ δημιουργεί μια εντελώς καινούργια κατάσταση για τους μικρομεσαίους αγρότες της χώρας, οι οποίοι θα κινδυνεύσουν άμεσα και μαζικά να πέσουν θύματα ωμών εκβιασμών, αλλά ακόμα και να χάσουν τις υποθηκευμένες περιουσίες τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ