Παρασκευή 16 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.
Καλοβλέπουν τις διεργασίες

«Η πρόταση, όπως είναι λογικό, εξετάζεται μέσα σε συγκεκριμένα πλαίσια. Υπάρχουν θεσμοθετημένες διαδικασίες, με μοναδικό κριτήριο και γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και τη βιωσιμότητα αυτών των τραπεζών, που μεγάλο μέρος συμμετοχής έχει και το Ελληνικό Δημόσιο». Τα παραπάνω δήλωσε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, ο οποίος εξήγησε ότι η κυβέρνηση γνώριζε μία μέρα πριν την πρόταση Σάλλα.

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση ενθαρρύνει παρόμοιες κινήσεις, αλλά συμπλήρωσε ότι «κάθε πρόταση έχει την ιδιαιτερότητά της».

Ενθερμη υποστήριξη στην εξαγορά πρόσφερε η ΝΔ, χαρακτηρίζοντάς την «κατ' αρχήν θετική εξέλιξη», επειδή με τέτοιες κινήσεις ισχυροποιούνται οι ελληνικές τράπεζες και γίνονται οικονομίας κλίμακας, όπως είπε ο εκπρόσωπος του κόμματος.

Σε σταθερή φιλομονοπωλιακή τροχιά ο ΛΑ.Ο.Σ. διεκδικεί την πατρότητα της στρατηγικής των τραπεζικών συγχωνεύσεων, σημειώνοντας σε ανακοίνωσή του: «Μετά από τις επίμονες εισηγήσεις του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη, το εγχώριο τραπεζικό σύστημα προχωρά προς συγχωνεύσεις (...) Η κυβέρνηση, η οποία στην αρχή ήταν επιφυλακτική, υιοθετώντας όμως στη συνέχεια την πρόταση Καρατζαφέρη, πρέπει τώρα να επιταχύνει τις διαδικασίες».

Τέλος, το τμήμα οικονομικής πολιτικής του ΣΥΝ, με ανακοίνωσή του σημειώνει ότι η συγχώνευση «μηδενίζει τη συμμετοχή του δημοσίου στο χρηματοπιστωτικό σύστημα (...) και θα έχει σημαντικότατες δυσμενείς συνέπειες στη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος και συνολικά της οικονομίας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ