Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θρασύτατος διαχειριστής

Αν κρίνουμε από την πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη του Δ. Αβραμόπουλου προχτές το βράδυ, το «καινούριο» και η «ανανέωση» που ευαγγελίζεται το υπό κατασκευή κόμμα είναι η πρωτοφανής θρασύτητα στο να πλασάρει ως καινούρια τα πιο αντιδραστικά και αντιλαϊκά μέτρα. Αυτό προκύπτει αβίαστα από τα όσα είπε ιδιαίτερα για τα οικονομικά του κόμματός του και τη σχέση του με τα διαπλεκόμενα, που ήταν και τα μόνα θέματα στα οποία τοποθετήθηκε επί της ουσίας.

Σύμφωνα με τον Αβραμόπουλο, η διαχείριση των οικονομικών του κόμματος θα ανατεθεί σε κάποιο οργανισμό που θα έχει τη μορφή... ιδρύματος(;), ενώ θα το επιβλέπουν ανώτεροι δικαστικοί, προφανώς εν αποστρατεία και «δικοί του»! Παράλληλα, θα δημοσιοποιεί τη λίστα των χρηματοδοτών, ενώ δε θα γίνονται δεκτά χρήματα από επιχειρηματίες που συναλλάσσονται με το δημόσιο. Δε χρειάζεται κανείς να έχει μεγάλη εμπειρία από τον τρόπο που τα κόμματα του κατεστημένου διαχειρίζονται τα οικονομικά τους, για να αντιληφθεί ότι οι παραπάνω προτάσεις είναι ξεδιάντροπη προσπάθεια εξαπάτησης και παραπλάνησης της «κοινής γνώμης». Η λίστα των χρηματοδοτών, για παράδειγμα, εφαρμόζεται εδώ και χρόνια στις ΗΠΑ, χωρίς αυτό να έχει στο ελάχιστο εμποδίσει την απόλυτη εξάρτηση των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων από τις μεγάλες πολυεθνικές και το κεφάλαιο. Είναι φανερό ότι σε αυτές τις λίστες δεν περιλαμβάνονται οι «χοντρές» εισφορές και οι μεγάλοι χρηματοδότες. Δημαγωγική φούσκα και άθλιο λαϊκισμό αποτελεί και ο ισχυρισμός ότι δε θα δέχεται χρήματα επιχειρηματιών που είναι προμηθευτές ή εργολάβοι του δημοσίου. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να δικαιολογήσει που θα βρει... τα υπόλοιπα δισ. που απαιτούνται για τη «συντήρηση» ενός τέτοιου κόμματος και για ένα προεκλογικό αγώνα. Οσο για την κωμική προσπάθεια να πείσει ότι δεν έχει σχέση με τα διαπλεκόμενα, το πρώτο που θα έπρεπε να εξηγήσει είναι πώς ερμηνεύεται τότε η πρωτοφανής υποστήριξη από τα κανάλια, τα οποία του πρόσφεραν τις προηγούμενες τέσσερις μέρες δωρεάν τηλεοπτικό χρόνο αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων... Ισως, ακόμα, να εξηγήσει και με ποιους «ισχυρούς φίλους» του κάνει τις κρουαζιέρες το καλοκαίρι...

Κατά τα λοιπά, αυτό που χαρακτήρισε τη συνέντευξη του επίδοξου μεσσία, ήταν η αχαρακτήριστη αλαζονεία και υπεροψία, η οποία απορρέει από την εναγώνια προσπάθειά του να δείξει, όπως επανειλημμένα έχει διακηρύξει, ότι μπορεί να φανεί «χρήσιμος» για το σύστημα. Και απευθυνόταν πρώτα και κύρια στα αφεντικά του, επιχειρώντας να πείσει ότι ξεχωρίζει σαν αποφασισμένος διαχειριστής των συμφερόντων τους. Περιττό να σημειωθεί τα λαϊκά συμφέροντα, βρίσκονται εκτός «των φιλοδοξιών» του Αβραμόπουλου.


Π.Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ