Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Υποβαθμίζεται το 304 ΠΕΒ

Φθίνουσα πορεία στην παραγωγή και στο προσωπικό ακολουθεί τα τελευταία χρόνια - στα χρόνια της δεκαετίας του '90 που οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν το «φετίχ» των εκάστοτε κυβερνώντων - το στρατιωτικό εργοστάσιο 304 ΠΕΒ που εδρεύει στη Μαγνησία. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 900 εργαζόμενους (πολιτικό προσωπικό) που δούλευαν στο εργοστάσιο το 1995 - όπως προβλέπεται - σήμερα εργάζονται μόνο 410 άτομα.

Το στρατιωτικό εργοστάσιο είναι το μοναδικό που υπάρχει στην Ελλάδα, αλλά και στα Βαλκάνια, με αντικείμενο τη συντήρηση των αρμάτων μάχης (ανακατασκευή, εκσυγχρονισμό, κατασκευή ανταλλακτικών, αναγόμωση των ελαστικών κ.ά.).

Πληροφορίες που «κυκλοφορούν» στο Βόλο αναφέρουν ότι:

  • Η κυβέρνηση σχεδιάζει να δώσει πολλές και σοβαρές «δουλιές» του εργοστασίου σε ιδιώτες.
  • Οι Αμερικανοί - και ο ίδιος ο Νίκολας Μπερνς - πιέζουν για προμήθειες της χώρας μας εξοπλιστικών υλικών από τις ΗΠΑ και όχι από το στρατιωτικό εργοστάσιο 304 ΠΕΒ.
  • Πρόταση από το 304 ΠΕΒ για επένδυση ύψους 1,9 δισ. δρχ. για τον βουλκανισμό ερπυστριών μπλοκαρίστηκε από ιδιώτες και παραμένει στα «συρτάρια».
  • Το 1998 ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, επισκεπτόμενος τη Μαγνησία, είχε υποσχεθεί ότι θα γίνει συμπαραγωγή αρμάτων τρίτης γενιάς για λογαριασμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Είχε, επίσης, δοθεί η υπόσχεση ότι ο σχετικός διαγωνισμός θα διενεργούνταν στις αρχές του 1999. Ενίοτε ουδέν ανακοινώθηκε.

Οι πλέον ανησυχητικές πληροφορίες που «κυκλοφορούν» είναι ότι επίκειται είτε ιδιωτικοποίηση, είτε το κλείσιμο του εργοστασίου. Η κυβέρνηση, λοιπόν, και ειδικότερα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος οφείλουν ν' απαντήσουν επί του θέματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ