Κυριακή 13 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Καταγγέλλει την αντιλαϊκή πολιτική στην Υγεία

Την οριακή κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ), λόγω της χρόνιας υποχρηματοδότησης από τις γαλαζοπράσινες κυβερνήσεις, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Αθήνας.

Ο Σύνδεσμος τονίζει ότι λόγω της χρόνιας υποχρηματοδότησης του, ο ΟΠΑΔ «καθυστερεί τις πληρωμές σε γιατρούς, φάρμακα, νοσοκομεία και προμηθευτές. Οι εισφορές των ασφαλισμένων διατίθενται από το κράτος για τις "υποχρεώσεις" προς τους επιχειρηματίες και τους δανειστές. Το αποτέλεσμα σήμερα είναι η αδυναμία εξυπηρέτησης των ασθενών-ασφαλισμένων στον ΟΠΑΔ που αναγκαστικά συνωστίζονται είτε στα πρωινά ιατρεία του ΕΣΥ ή στα απογευματινά ιατρεία επί πληρωμή. Οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ αδυνατούν να καταβάλουν το αντίτιμο για φάρμακα, γιατρούς και γενικά παροχές Υγείας, λόγω της μείωσης του εισοδήματός τους από τις συνεχείς περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις τους για να εισπράξουν στο αβέβαιο μέλλον ένα μέρος των αντίστοιχων δαπανών», επισημαίνει.

Καλεί τους συνταξιούχους του Δημοσίου να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, τονίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης του μετωπικού σχήματος εργαζομένων, αγροτών, μικροεπαγγελματιών, γυναικών, σπουδαστών, συνταξιούχων που θα διεκδικεί ενιαίο καθολικό αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας, χωρίς καμία εισφορά από τους ασφαλισμένους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ