Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 12 Μάρτη 2011 - αριθ. φύλλου: 10913

ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Παρέμβαση για τη σήψη του ποδοσφαίρου

Τα στημένα παιχνίδια, η βία, τα οργανωμένα επεισόδια, ο τζόγος, το «ξέπλυμα» χρήματος, το ντόπινγκ, είναι παράγωγα της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο του ποδοσφαίρου.


ΣΕΛ.  29
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αύριο η εκδήλωση ενάντια στα ναρκωτικά

Στις 6 το απόγευμα, στην έδρα του Κόμματος στον Περισσό, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.


ΣΕΛ.  3

ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ με το «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας»

ΚΚΕ: Ο λαός δεν έχει καμία ελπίδα διάσωσης από την πολιτική που υπηρετεί την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, γι' αυτό χρειάζεται επειγόντως οργανωμένη λαϊκή ανυπακοή και αντεπίθεση για να αποκρουστούν τα χειρότερα που φέρνουν, για λαϊκή εξουσία και αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία

  • Το «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας» συμφωνήθηκε χτες από τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης, εν μέσω οξύτατων αντιθέσεων, και θα επικυρωθεί στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 24 και 25 Μάρτη. Προβλέπει μειώσεις μισθών, νέες ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση, αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία, μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, νέες φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο.
  • Το «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας», που συνυπογράφει η κυβέρνηση στην ΕΕ, όχι γιατί της το επέβαλαν, αλλά γιατί συμφωνεί, όπως και η ΝΔ, με αυτήν την επιλογή, είναι χειρότερο και από το μνημόνιο. Η κυβέρνηση έχει την πλήρη στήριξη των δυνάμεων της ΕΕ στην εξόντωση των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων, στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Η λύση της επιμήκυνσης αποπληρωμής του χρέους σημαίνει ότι ο λαός θα πληρώσει, τελικά, ακόμη περισσότερα σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

ΣΕΛ.  6  -  7

ΙΑΠΩΝΙΑ
Εκατοντάδες νεκροί από σεισμό και τσουνάμι

Eκατοντάδες νεκρούς, αμέτρητους τραυματίες και σημαντικές εστίες πυρκαγιάς σε διυλιστήρια, εργοστάσια, πολυώροφα κτίρια και σπίτια προκάλεσε χτες στη βορειοανατολική Ιαπωνία ο ισχυρός σεισμός, μεγέθους 8,9 Ρίχτερ, προκαλώντας τσουνάμι, ύψους περίπου 10 μέτρων, που κατέπνιξε ό,τι συνάντησε στο διάβα του.


ΣΕΛ.  16

Δήμιος του λαού

Η πρόταση νόμου του ΛΑ.Ο.Σ. για τον περιορισμό των διαδηλώσεων (την κατάργησή τους εννοεί, αλλά δεν το λέει ανοιχτά γιατί φοβάται τις λαϊκές αντιδράσεις στην πολιτική τού «γύψου» που πρεσβεύει), αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι το κόμμα του Καρατζαφέρη είναι ένας από τους δήμιους των λαϊκών δικαιωμάτων, ένα κόμμα της μαύρης αντίδρασης και στήριγμα της ταξικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη συναίνεση της ΝΔ. Κόμμα οπαδός της κρατικής βίας και καταστολής του λαού είναι, γι' αυτό και επικίνδυνο.



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΟΕΚ
Δράση για τη λαϊκή κατοικία

ΣΕΛ.  13
Μεθοδεύουν «αποχαρακτηρισμό» της Γυάρου

ΣΕΛ.  32
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Για το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο

ΣΕΛ.  8
ΛΙΒΥΗ
Στρατιωτικές και διπλωματικές συγκρούσεις

ΣΕΛ.  17
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΛΑ.Ο.Σ.
Θέλουν στο «γύψο» το λαϊκό κίνημα

ΣΕΛ.  10
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΡΕΟΥΣ
Αποπροσανατολισμός του λαού

ΣΕΛ.  11
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Ωμός εκβιασμός της εργοδοσίας

Η αίτηση της διοίκησης των Ναυπηγείων Ελευσίνας για υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα αποτελεί, πρώτα απ' όλα, ωμό εκβιασμό σε βάρος των εργαζομένων στα ναυπηγεία. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να υποκύψουν στους εκβιασμούς και στα διλήμματα της εργοδοσίας, της κυβέρνησης, των συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.


ΣΕΛ.  9
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΗΣ
Με 1.280 ευρώ σύνταξη πληρώνει για θεραπεία 1.500!

ΣΕΛ.  8

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ