Τρίτη 15 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ζυμώνουν αλλαγές στη βιτρίνα

Οτι «το κυριότερο έλλειμμα» της χώρας είναι εκείνο «της πολιτικής ηγεσίας» αποφαίνεται από το πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο της η «Καθημερινή της Κυριακής», για να καταλήξει: «Χρειαζόμαστε επειγόντως πολιτικούς που θα αγνοούν το πολιτικό κόστος και δεν θα ασχολούνται συνεχώς με την επικοινωνιακή τους προβολή. Πολιτικούς αποφασιστικούς, οι οποίοι θα καταλαβαίνουν τι θα πει ισορροπία εσόδων - εξόδων, θα λειτουργούν τεχνοκρατικά και με επαγγελματισμό και θα είναι ήδη καταξιωμένοι στην κοινωνία και την αγορά. Δυστυχώς τα κόμματα διαθέτουν ελάχιστους τέτοιους ανθρώπους και γι' αυτό χρειαζόμαστε να εισέλθει νέο αίμα στην πολιτική».

Δεν είναι, βέβαια, η πρώτη φορά που ο αστικός Τύπος θέτει ζήτημα αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού, προκειμένου να γίνει πιο αποτελεσματικό το πολιτικό σύστημα στην εφαρμογή των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων με τη χειραγώγηση του λαού στη βάρβαρη πολιτική, είτε αμβλύνοντας τη δυσαρέσκεια είτε εντείνοντας την καταστολή. Αλλωστε, η συζήτηση περί προσαρμογών σ' αυτές τις συνθήκες του αστικού πολιτικού συστήματος είχε φουντώσει και πριν από λίγο καιρό, με αφορμή τη δυσωδία που αναδίδουν τα σκάνδαλα και η διαπλοκή των πολιτικών των αστικών κομμάτων με τα μονοπώλια.

Οι όποιες πιθανολογούμενες αλλαγές στο αστικό πολιτικό σύστημα δεν έχουν, βέβαια, στόχο να αλλάξουν την ουσία του, δηλαδή το γεγονός ότι τα αστικά πολιτικά κόμματα υπηρετούν και θα υπηρετούν τα μονοπώλια και την πλουτοκρατία, κόντρα στα λαϊκά συμφέροντα. Εκείνο που θέλουν να πετύχουν είναι μια αναμόρφωση της βιτρίνας του πολιτικού συστήματος, για να αποπροσανατολίσουν τα εργατικά και λαϊκά στρώματα, να κερδίσουν χρόνο καθυστερώντας τις λαϊκές αγωνιστικές αντιστάσεις, να εφαρμόσουν πιο αποτελεσματικά τις αντιλαϊκές επιλογές που επιβάλλουν τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Ο λαός πρέπει να έχει τα μάτια ορθάνοιχτα και να μην πέσει στην παγίδα της αναμόρφωσης της βιτρίνας του σάπιου αστικού πολιτικού συστήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ