Παρασκευή 1 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αντιλαϊκή σύμπλευση πίσω από τα πυροτεχνήματα

Επί της ουσίας, αποδοχή του «πακέτου» που ετοιμάζεται να παρουσιάσει η κυβέρνηση μέχρι τις 15 του Απρίλη

Την «ανακολουθία», τις «αντιφάσεις» και την «έλλειψη συντονισμού του κυβερνητικού έργου» αναδεικνύει ως κυρίαρχα ζητήματα της ψευτοαντιπολιτευτικής της τακτικής η ηγεσία της ΝΔ, προκειμένου να αποκρύψει ότι την ίδια στιγμή στην πράξη στηρίζει πλήρως την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική. Πίσω από τα πυροτεχνήματα και τα άσφαιρα πυρά, η ηγεσία της ΝΔ ενθαρρύνει την κυβέρνηση να επιταχύνει την εφαρμογή του συνόλου των αντιλαϊκών μέτρων, πλειοδοτώντας ταυτόχρονα υπέρ της ανάγκης για λήψη νέων μέτρων στο όνομα ότι «το μνημόνιο δεν βγαίνει».

Είναι χαρακτηριστικό ότι προκειμένου να μη δημιουργήσει την παραμικρή σκιά σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του κυβερνητικού έργου, αποφεύγει συστηματικά οποιαδήποτε αρνητική κριτική στα νέο πακέτο των μέτρων που πρόκειται να ανακοινώσει η κυβέρνηση μέχρι τις 15 του Απρίλη, ενώ για τον ίδιο λόγο κατά πάσα πιθανότητα θα μεταθέσει την παρουσίαση της επικαιροποιημένης οικονομικής πρότασης (Ζάππειο 2) μετά την παραπάνω ημερομηνία.

Επιπλέον, τα στελέχη της ΝΔ διαμηνύουν σε κάθε ευκαιρία ότι θα στηρίξουν το πρόγραμμα «αξιοποίησης» της δημόσιας περιουσίας, αλλά και νέα φιλομονοπωλιακά μέτρα που παρουσιάζονται ως «αναπτυξιακά» από τη σκοπιά του κεφαλαίου, όπως η παραπέρα μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις, νέες κρατικές επιχορηγήσεις και ζεστό χρήμα, κ.ά.

«Η πρόταση της ΝΔ είναι η με κάθε τρόπο ανάπτυξη, η παραγωγή νέου πλούτου με επενδύσεις οι οποίες δεν χρειάζεται να είναι δημόσιες», δήλωσε χαρακτηριστικά (στον Realfm) ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κ. Μαρκόπουλος, επικροτώντας το κυβερνητικό σχέδιο για «φαστ τρακ» επενδύσεις και πλειοδοτώντας υπέρ νέων φοροαπαλλαγών για τις επιχειρήσεις. Ο ίδιος ανέφερε ότι κανείς δε διαφωνεί με το Σύμφωνο για το Ευρώ (πρώην Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας), γιατί, όπως είπε, στηρίζεται στη Συνθήκη της Λισαβόνας.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Κυρ. Μητσοτάκης τόνισε (στο Vimafm) ότι «η ΝΔ είναι υπέρμαχη ενός πιο επιθετικού προγράμματος αποκρατικοποιήσεων» και στην κατεύθυνση καθοριστικό ρόλο θεωρεί ότι θα παίξει η μεγάλη μείωση των φορολογικών συντελεστών, αλλά και την επίλυση ζητημάτων που έχουν να κάνουν με τις χρήσεις γης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ