Τετάρτη 11 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διακήρυξη της Διεθνούς Συνάντησης Αντιστασιακών

Καταγγέλλονται οι πλαστογράφοι της Ιστορίας του Β' Παγκόσμιου Πολέμου και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις

Σε διακήρυξή τους, οι εκπρόσωποι Αντιστασιακών Οργανώσεων που συμμετείχαν στη Διεθνή Συνάντηση - Εκδήλωση που διοργανώθηκε στην Αθήνα, το διήμερο 8 και 9 Μάη 2011, από την Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ), τονίζουν, ανάμεσα στα άλλα:

Τιμάμε και θα τιμάμε πάντα τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των λαών, στις 9 Μάη 1945, και εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στη απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης που θέλει αυτή η μέρα να γιορτάζεται σαν μέρα της Ευρώπης! Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτη αυτήν την απόφαση που έχει σκοπό να συμβάλει να ξεχαστεί από τους λαούς και τις νεότερες γενιές η Νίκη των Λαών κατά του Ναζισμού - Φασισμού.

-- Η Νίκη αυτή συντελέστηκε με την ηρωική πολεμική δράση των ενόπλων δυνάμεων της αντιφασιστικής συμμαχίας με την καθοριστική συμβολή της Σοβιετικής Ενωσης. Η προσφορά του λαού της, του Σοβιετικού κράτους και του Κόκκινου Στρατού έχει καταγραφεί στην Ιστορία ως αθάνατη εποποιία. Ενώ σημαντική ήταν και η συμμετοχή των εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων στις κατεχόμενες χώρες, των παρτιζάνων αντιφασιστών, κομμουνιστών αντιστασιακών αγωνιστών σε όλες αυτές τις χώρες, αλλά και στην ίδια τη Γερμανία.

Τιμάμε όλους αυτούς τους πατριώτες αγωνιστές, τη συνεισφορά της αντιφασιστικής συμμαχίας και των εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων των λαών στην Αντιφασιστική Νίκη. Καταγγέλλουμε την επιχείρηση πλαστογράφησης της Ιστορίας του Β' Παγκόσμιου Πολέμου και αποσιώπησης και διαστρέβλωσης της μεγάλης συνεισφοράς της ΕΣΣΔ και του Κόκκινου Στρατού, των εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων στις κατεχόμενες χώρες.

Θεωρούμε ύβρη και την καταγγέλλουμε την επιχείρηση των λογής επιτελείων να εξισώσουν το φασισμό/ναζισμό με το σοσιαλισμό, τους εγκληματίες του ναζισμού με τους ήρωες του σοσιαλισμού που κατατρόπωσαν το φασιστικό τέρας. Θεωρούμε κατάπτυστη την επιχείρηση αθώωσης των εγκληματιών φασιστών ηγετών (Χίτλερ και Σία) και των συνεργατών τους και την αποκατάστασή τους, ιδιαίτερα στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, όπου γκρεμίζονται τα μνημεία του αντιφασιστικού αγώνα και συκοφαντούνται και τιμωρούνται οι ήρωες της Αντιφασιστικής Νίκης! Πρόκειται για τη μεγαλύτερη προσβολή στα 50 και πλέον εκατομμύρια των θυμάτων του Β' Παγκόσμιου Πολέμου που έχυσαν το αίμα τους για την Αντιφασιστική Νίκη. Καταγγέλλουμε, τέλος, την αντικομμουνιστική υστερία που καλλιεργείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα και τους λογής μηχανισμούς τους που συνοδεύουν την επίθεση του κεφαλαίου στα λαϊκά δικαιώματα.

Καταγγέλλουμε την απόφαση της Προέδρου της Αυστριακής Βουλής να απαγορεύσει τη συναυλία που είχε προγραμματιστεί με το συγκλονιστικό έργο «Μαουτχάουζεν» που έγραψε ο Ιάκωβος Καμπανέλλης - κρατούμενος των ναζί στο κάτεργο του Μαουτχάζουεν - και μελοποίησε ο, γνωστός παγκόσμια, Ελληνας μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης. Θεωρούμε την απαράδεκτη αυτή απόφαση βάναυση προσβολή για τα εκατομμύρια θύματα της χιτλερικής βαρβαρότητας.

Μπροστά στις προκλήσεις και τους τεράστιους κινδύνους που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα σήμερα, με βάση και τα διδάγματα από την Νίκη των Λαών:

-- Διακηρύσσουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς όλου του κόσμου που υφίστανται την επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού. Λέμε «όχι» στις ιμπεριαλιστικές πολεμικές επεμβάσεις, τη χρήση απειλών στις διεθνείς σχέσεις και κάθε επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών με όποιο πρόσχημα κι αν επιχειρείται...

-- Στηρίζουμε τους αγώνες των λαών ενάντια στους κατακτητές (Ιράκ, Αφγανιστάν, Χώρες της Αφρικής κ.λπ.), τους αγώνες τους για ελευθερία και τη δική τους πατρίδα, όπως των Παλαιστινίων, των Κύπριων και άλλων λαών. Τονίζουμε ότι είναι αποκλειστικό δικαίωμα όλων των λαών να καθορίζουν οι ίδιοι το εσωτερικό πολιτικό καθεστώς στις χώρες τους, τις κυβερνήσεις τους, χωρίς ξένες επεμβάσεις - αποκλεισμούς - εμπάργκο κ.λπ.

-- Μαζί με τις σημερινές γενιές, λέμε «ποτέ ξανά» φασισμός και παλεύουμε ενάντια: Στο νεοφασισμό, στην ξενοφοβία, στο ρατσισμό και τον αντισημιτισμό.

-- Μετά τη διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας, δεν υπάρχει, πλέον, κανένα πρόσχημα για την ύπαρξή του ΝΑΤΟ που αποτελεί κίνδυνο για τους λαούς και βραχίονα πολεμικών επεμβάσεων σε βάρος λαών και πρέπει να διαλυθεί.

-- Απαιτούμε να καταργηθούν οι ξένες βάσεις όπου Γης, να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και να επιστρέψουν τα ξένα - κατοχικά στρατεύματα στις χώρες από τις οποίες προέρχονται.

-- Παλεύουμε μαζί με το αντιιμπεριαλιστικό, το αντιφασιστικό/ αντιστασιακό κίνημα ενάντια στην αφαίρεση λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργαζομένων. Απαιτούμε, αντίθετα, τη διεύρυνση των εργασιακών - κοινωνικών - ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους, ανθρώπινα, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα.

Παλεύουμε, εν τέλει, για ένα Νέο Κόσμο της ειρήνης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ισότητας, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ