Τετάρτη 11 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ
Αγρια δολοφονία 44χρονου

Αγρια επίθεση από χρυσαυγίτες χτες το απόγευμα σε βάρος μεταναστών. Μπήκαν ακόμα και σε σπίτι που ζουν μετανάστες για να τους ξυλοκοπήσουν

Το σημείο της δολοφονίας του 44χρονου

Icon

Το σημείο της δολοφονίας του 44χρονου
Θύμα άγριας δολοφονίας έπεσε χτες στις 5 τα ξημερώματα 44χρονος άνδρας στη συμβολή των οδών Γ' Σεπτεμβρίου και Ηπείρου, ελάχιστα μακριά από την πλατεία της Ομόνοιας στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας εκείνη την ώρα κατευθυνόταν σε πάρκινγκ, όπου βρισκόταν σταθμευμένο το αυτοκίνητό του, προκειμένου να μεταφέρει την ετοιμόγεννη σύζυγό του στο μαιευτήριο. Στα χέρια του κρατούσε βιντεοκάμερα για να μαγνητοσκοπήσει τη γέννηση του δεύτερου παιδιού τους. Στην οδό Γ' Σεπτεμβρίου τον ακινητοποίησαν τρεις άντρες. Με την απειλή μαχαιριού του ζήτησαν να τους δώσει τη βιντεοκάμερα. Εκείνος, μάλλον, αντιστάθηκε και τότε οι δράστες δε δίστασαν να τον σκοτώσουν μαχαιρώνοντάς τον τουλάχιστον τρεις φορές στην πλάτη, στα χέρια και το λαιμό. Οι δράστες άρπαξαν τη βιντεοκάμερα και τράπηκαν σε φυγή. Αστυνομικοί της Ασφάλειας που έφτασαν στην περιοχή συνέλεξαν μαρτυρίες και στοιχεία στην προσπάθεια να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι δράστες.

Το συγκεκριμένο περιστατικό αποτέλεσε αφορμή ώστε να ξεδιπλώσουν την τραμπούκικη δράση τους χρυσαυγίτες. Συγκεκριμένα, χτες το απόγευμα γύρω στις 7, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Βικτωρίας - στο σημείο της δολοφονίας - και άρχισαν να χτυπούν και να προπηλακίζουν όσους αλλοδαπούς έβρισκαν μπροστά τους. Ακολούθησε κυνηγητό στους γύρω δρόμους. Μάλιστα, ομάδα τραμπούκων εισέβαλε σε διαμέρισμα στην οδό Αλίτσης όπου κατοικούν μετανάστες, σπάζοντας την τζαμαρία της εισόδου, αλλά και την πόρτα του διαμερίσματος.

Επιπλέον, σημειώθηκαν συμπλοκές ανάμεσα σε μέλη των καταλήψεων της βίλας Αμαλίας και της οδού Σκαραμαγκά στην Πατησίων, όταν οι χρυσαυγίτες επιτέθηκαν στα κτίρια. Οι δράστες επιτέθηκαν και σε τηλεοπτικό συνεργείο, όπως και σε δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο χώρο των επεισοδίων. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις.

Εχουν ευθύνη κυβέρνηση και δημοτική αρχή

Με αφορμή τη δολοφονία, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράζουμε την οδύνη και τον αποτροπιασμό μας για τη στυγερή δολοφονία του 44χρονου στην Αθήνα. Αντί η κυβέρνηση να ενισχύει συνεχώς τους κατασταλτικούς μηχανισμούς που στρέφονται κατά του λαού και του κινήματος, πρέπει να πάρει επειγόντως μέτρα προστασίας της λαϊκής οικογένειας, που δοκιμάζεται και από την όξυνση μιας πολύμορφης εγκληματικότητας των διάφορων κυκλωμάτων ληστειών, ναρκωτικών, πορνείας, εκμετάλλευσης των μεταναστών - και όχι μόνο - στο κέντρο της Αθήνας και στις συνοικίες.

Δεν είναι άμοιρη ευθυνών και η δημοτική αρχή, σημερινή και χτεσινή, που δεν έχουν πάρει μέτρα βελτίωσης της ζωής των κατοίκων, Ελλήνων και μεταναστών».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ