Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ
«Η πολιτεία απαξιώνει τον ελληνικό αθλητισμό»

Για την κατάσταση που δημιουργείται μετά και τις νέες αποφάσεις της κυβέρνησης μίλησε στο «Αθλητικό Ραντεβού» του «902 TV» ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Β. Σεβαστής

Το τέλος του ελληνικού κλασικού αθλητισμού σε όλους τους τομείς του (πρωταθλητισμός, μαζικός, ακαδημίες κ.τ.λ.) εάν εφαρμοστούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για νέο κόψιμο των ήδη ...πετσοκομμένων επιχορηγήσεων προς τις Ομοσπονδίες προανήγγειλε, ουσιαστικά, μιλώντας την εκπομπή του «902 TV» «Αθλητικό Ραντεβού» ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής. Περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο χώρο του κλασικού αθλητισμού, την οποία χαρακτήρισε ήδη τραγική, και τόνισε πως εάν εφαρμοστεί και η νέα μείωση στις επιχορηγήσεις τότε τα πράγματα θα πάρουν δρόμο χωρίς γυρισμό αφού η απειλή του λουκέτου στα Σωματεία και την Ομοσπονδία είναι πιο ορατή από ποτέ.

«Tα τελευταία μέτρα επισφραγίζουν με επώδυνο και δραστικό τρόπο τη συνολική απαξίωση του ελληνικού αθλητισμού από την πολιτεία. Με τις νέες αποφάσεις εμείς πλέον είμαστε σε τραγική κατάσταση με το λουκέτο να είναι πλέον πιο ορατό από ποτέ. Και όταν λέμε βέβαια λουκέτο δεν αφορά μόνο το κομμάτι του πρωταθλητισμού. Αντίθετα, μιλάμε για λουκέτο σε ένα μαζικό αθλητικό κίνημα που αφορά εκατοντάδες σωματεία, χιλιάδες αθλούμενους, προπονητές, ακόμα και τις οικογένειές τους. Και όλα αυτά εξαιτίας αποφάσεων από ανθρώπους που ενώ απέτυχαν ακόμα και στους βασικούς στόχους του κρατικού προϋπολογισμού, τώρα αβασάνιστα και ανεύθυνα έρχονται και για 30 - 35 εκατ. ευρώ να επισφραγίσουν το λουκέτο στο πιο ευαίσθητο κομμάτι του ελληνικού αθλητισμού, όπως είναι ο ερασιτεχνικός», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Στίβου.

Για το πώς είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή και το πώς μπορούν να εξελιχθούν τα πράγματα εάν εφαρμοστούν οι νέες αποφάσεις ο Βασίλης Σεβαστής ήταν αποκαλυπτικός:

«Εμείς είχαμε εγκρίσεις με τη σφραγίδα και τις υπογραφές του ελληνικού κράτους ότι θα πάρουμε τα χρήματα αυτά. Με βάση αυτό έγινε και ο προϋπολογισμός μας για φέτος. Για παράδειγμα, τη φετινή χρονιά η Ομοσπονδία μας είχε 13 πολυπληθείς διεθνείς αποστολές με κορυφαία βέβαια αυτή στην Νταεγού της Κορέας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Την ίδια ώρα υπάρχουν οι υποχρεώσεις προς τα σωματεία, τους προμηθευτές, τα οδοιπορικά προς τα σωματεία, οφειλές προς τους ομοσπονδιακούς προπονητές. Ο ΣΕΓΑΣ διαθέτει 300 ομοσπονδιακούς προπονητές. Οταν λοιπόν έχει γίνει ένας προγραμματισμός και ξαφνικά σου λένε ότι κόβεται το 40% καταλαβαίνει κάποιος την κατάσταση. Εμείς περιμένουμε από μέρα σε μέρα τις αγωγές για τις οφειλές».

Οσον αφορά στις ενέργειες της Ομοσπονδίας από δω και πέρα ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ προανήγγειλε δυναμικές κινητοποιήσεις προκειμένου να μην εφαρμοστούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τις επιχορηγήσεις.

«Εμείς κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις και τις ενέργειές μας. Εχουμε επαφές για τη δημιουργία ενός πανελλήνιου μηχανισμού διεκδίκησης με σκοπό την ενεργοποίηση όλων των ανθρώπων του αθλητισμού, αθλούμενους, τις οικογένειες, τους προπονητές. Είναι ένα ζήτημα που αφορά όλους...», τόνισε ο Βασίλης Σεβαστής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ