Παρασκευή 23 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κύμα κακοκαιρίας

MotionTeam

Κύμα κακοκαιρίας πλήττει από χτες τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τους θυελλώδεις ανέμους και τα χιόνια στα ορεινά και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια και κεντρικά. Στην Αττική σημειώθηκαν κατά περιόδους ισχυρές βροχοπτώσεις. Λόγω των ισχυρών ανέμων απαγορεύθηκε το πρωί ο απόπλους των πλοίων από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο. Το απόγευμα ήρθη το απαγορευτικό από τα παραπάνω λιμάνια. Ωστόσο, για τον Αργοσαρωνικό δεν αναχωρούσαν «δελφίνια», αλλά μόνο συμβατικά πλοία. Κλειστή ήταν η πορθμειακή γραμμή Θάσου - Κεραμωτής, ενώ μόνο κλειστού τύπου πλοία αναχωρούσαν από τη γραμμή Πρίνου - Καβάλας.

Οι ενισχυμένοι άνεμοι στα πελάγη και κυρίως στο Αιγαίο, που είτε ως νοτιάδες χτες, είτε ως βοριάδες την Παρασκευή, θα φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ. Οσοι έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν, πρέπει να επικοινωνούν με τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές. Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο Νομό Ευρυτανίας, όπου οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες σε όλο το οδικό δίκτυο.

Από το πρωί ματαιώθηκαν όλες οι πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης λόγω της χαμηλής νέφωσης που επικρατεί και δεν επιτρέπει στα αεροσκάφη να προσεγγίζουν το διάδρομο προσγείωσης.

Το κύμα κακοκαιρίας έπληξε κυρίως τη Θεσσαλία, την Ηπειρο, τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, ενώ έντονα καιρικά φαινόμενα προβλέπονταν, επίσης, για το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν σε περιοχές γύρω από τη Θεσσαλονίκη (Χορτιάτης, Περιστερά, Λιβάδι, Ασσηρος κ.ά.). Πολλά οχήματα εγκλωβίστηκαν στην Εγνατία οδό λόγω χιονοθύελλας στο ρεύμα από Θεσσαλονίκη προς Ιωάννινα, στο τμήμα μεταξύ Κοζάνης και Καλαμιών. Στο σημείο βρίσκονταν εκχιονιστικά, αλλά οι καιρικές συνθήκες ήταν δυσμενείς.

Στην Αττική ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει βελτίωση από σήμερα το μεσημέρι και η μέγιστη θερμοκρασία μέχρι και τα Χριστούγεννα αναμένεται να φτάσει τους 11 ως 12 βαθμούς Κελσίου. Σήμερα η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στην υπόλοιπη χώρα, αλλά βαθμιαία θα παρουσιάσει ύφεση σε όλη τη Δυτική Ελλάδα και από το απόγευμα στη βόρεια χώρα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ