Τρίτη 21 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, ΠΕΑΦΕ, ΚΝΕ
Εκδήλωση τιμής στην επέτειο της ΕΠΟΝ

Την Πέμπτη 23.2.12, ώρα 10 πμ, θα κατατεθούν στεφάνια στο Μνημείο του Αγνωστου στρατιώτη

Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας(ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ), η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ (ΠΕΑΦΕ) και η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας, την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, μέρα της ίδρυσης της ΕΠΟΝ, διοργανώνουν εκδήλωση τιμής και δόξας με κατάθεση δάφνινων στεφανιών σε μνημεία-τόπους θυσίας στο κέντρο της Αθήνας. Το ξεκίνημα, η συγκέντρωση, γίνεται από το Μνημείο του Αγνωστου στρατιώτη όπου, ώρα 10 το πρωί, θα κατατεθούν στεφάνια.

Θα ακολουθήσει, ώρα 10.45 το πρωί, στεφάνωμα στην γωνία της Τράπεζας της Ελλάδας (Πανεπιστημίου και Ομήρου), εκεί όπου σκοτώθηκαν οι 17χρονες ΕΠΟΝίτισες Παναγιώτα Σταθοπούλου και Κούλα Λίλη και ο ΕΠΟΝίτης Θ. Χατζηθωμάς, στις 22 Ιουλίου 1943. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την κατάθεση στεφάνου, ώρα 11.15 μμ, στην είσοδο του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου η αναμνηστική πλάκα με τα ονόματα των Επονιτών φοιτητών, που έχασαν τη ζωή τους στον αγώνα κατά της γερμανοφασιστικής κατοχής.

Καλούνται οι αγωνιστες/τριες της Εθνικής Αντίστασης, οι μαχητές/τριες του ΔΣΕ και οι φίλοι, όλα τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, να πάρουν μέρος στην εκδήλωση με τα λάβαρα της Αντίστασης και της ΕΠΟΝ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ