Τρίτη 21 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Απόφαση που απαγορεύει προσωρινά τη διακοπή ηλεκτροδότησης

Ο αγώνας των κατοίκων της Πετρούπολης που δίπλα τους βρίσκεται η δημοτική αρχή εκλεγμένη με το ΚΚΕ έφερε ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα. Ετσι, χτες το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία απαγορεύει τη διακοπή ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ στις κατοικίες των 353 εργατικών λαϊκών οικογενειών μέχρι τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων που θα γίνει στις 9 Ιούλη 2012. Οι συγκεκριμένες οικογένειες δεν μπορούσαν να πληρώσουν το χαράτσι ή δεν ήθελαν για να μη στερηθούν άλλες βασικές του ανάγκες. Στήριγμά τους σε αυτή τη διαδικασία η Νομική Υπηρεσία του Δήμου Πετρούπολης.

Η απόφαση αυτή αποτελεί μια ακόμη από τις σημαντικές δικαστικές αποφάσεις σε ολόκληρη τη χώρα, μαζί με την απόφαση της 17ης Γενάρη των 173 κατοίκων της Πετρούπολης και της Διοίκησης του Δήμου, που δικαιώνει, έστω και προσωρινά, ένα σημαντικό αριθμό ανθρώπων που αντιστέκονται στην πληρωμή αυτού του εκβιαστικού χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ. Δίνει δύναμη σε όσους αντιστέκονται και κουράγιο για να συνεχιστούν οι αγώνες σε καθετί που υποβαθμίζει τη ζωή των λαϊκών οικογενειών.

Με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Επιτροπή Πετρούπολης» σημειώνει: «Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα του ανυποχώρητου αγώνα που δίνουν όλο αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι, μαζί με τα ταξικά συνδικάτα, τους συλλόγους και τις επιτροπές στις γειτονιές που συσπειρώνονται στη "Λαϊκή Επιτροπή Πετρούπολης"».

«H Διοίκηση του Δήμου - τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση - στηριγμένη στο μαζικό λαϊκό κίνημα, αντιτάχτηκε και έτσι θα συνεχίσει να κάνει, σε κάθε μέτρο που υποβαθμίζει τη ζωή του λαού της Πετρούπολης. Εγκαιρα, άνοιξε το διάλογο με τους κατοίκους και τους φορείς της πόλης για το άδικο και εκβιαστικό χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Κάλεσε το λαό της Πετρούπολης να μην υποκύψει στους εκβιασμούς και τις απειλές που καθημερινά διαμηνύει η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου. Να μην κόψουν σε κανέναν το ρεύμα. Είναι καιρός, ο λαός της Πετρούπολης να δείξει πιο αποφασιστικά την οργανωμένη δύναμή του και την αλληλεγγύη του ο ένας προς τον άλλο. Να περάσει στην αντεπίθεση».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ