Τρίτη 21 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Εικόνες εκφυλισμού με αντιΠΑΜΕ προπαγάνδα

Ενα συνονθύλευμα ατόμων, οργανώσεων και ομάδων συγκεντρώθηκε την Κυριακή στο Σύνταγμα το πρωί και το βράδυ.

Το πρωί στο κάτω μέρος της πλατείας ήταν η συγκέντρωση της πλειοψηφίας των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, στην οποία καλούσαν να καταδικαστούν όσοι ψήφισαν το μνημόνιο. Δίχως συμμετοχή εργατών, σωματείων, κ.λπ., για ακόμη μια φορά οι ηγεσίες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού έκαναν ένα πυροτέχνημα για να δείξουν τάχα δράση. Αλλά ποια δράση από τους προδότες του εργατικού κινήματος, τους μοχλούς του κεφαλαίου στο κίνημα για το τσάκισμα των αγώνων και το πέρασμα των αντεργατικών μέτρων κερδοφορίας, τις δυνάμεις που συμμετέχουν στο ενιαίο αστικό μπλοκ διατήρησης του καπιταλισμού...

Στο πάνω μέρος, διάφοροι «πατριώτες» με ελληνικές σημαίες και εθνικιστικά συνθήματα ανακατεμένα με τα συνθήματα που ακούγονταν από τα μεγάφωνα που είχε στήσει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Λίγο πιο δίπλα, στην Αμαλίας, μέλη μιας κίνησης που ονομάζεται «Δημιουργία Ξανά» και την έχουν στήσει επιχειρηματίες, στελέχη τραπεζών, μεγαλοδιαφημιστές, να φωνάζουν ενάντια στο πολιτικό σύστημα που δε φέρνει «ανάπτυξη», πάνω στο πεζοδρόμιο, γιατί - όπως έλεγαν - στις αρχές τους είναι η απαγόρευση των διαδηλώσεων στους δρόμους επειδή προκαλούν ζημιά. Εικόνες απόλυτου εκφυλισμού που συμπληρώθηκαν λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι, όταν έφτασε εκεί και ο Σύλλογος Βορειοηπειρωτών μαζί με στελέχη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., για να καταθέσουν στεφάνι στο Μνημείο.

Το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος βρέθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ μαζί με «αγανακτισμένους μοτοσικλετιστές» και άλλες ομάδες. Χαρακτηριστικό ήταν η αντιΚΚΕ και αντιΠΑΜΕ εμμονή που επικρατούσε στις συζητήσεις. Συζητήσεις ανάμεσα στον κόσμο με περιεχόμενο όπως: «Δεν μαζεύεται πλέον κόσμος και φταίει το ΠΑΜΕ που στις 20 Οκτώβρη (σ.σ. τότε που προβοκάτορες κουκουλοφόροι έκαναν δολοφονική επίθεση στον εργατόκοσμο που πλημμύρισε την πλατεία Συντάγματος) προστάτεψε τη Βουλή, δεν άνοιξε να μπούμε μέσα, αυτή η στάση του προκάλεσε απογοήτευση στον κόσμο κι έφερε κάμψη του κινήματος». Ετσι έλεγαν διάφοροι που έμπαιναν σε πηγαδάκια και τροφοδοτούσαν συζητήσεις με τέτοιο περιεχόμενο, λες και κάλεσαν τον κόσμο σε συγκέντρωση για να κάνουν αντιΠΑΜΕ και αντιΚΚΕ προπαγάνδα. Μόλις εξαντλούσαν τη συζήτηση για το ΠΑΜΕ, πρόσθεταν: «Φταίει το ΚΚΕ που δεν θέλει ενωμένη την αριστερά και επίσης απογοητεύει τον κόσμο». Δηλαδή, που δε συμμετέχει μαζί με την «αριστερά» του συστήματος για τη χειραγώγηση και την υποταγή του λαού.

Κατά τις 7.40 μ.μ. ξεκίνησε να στήνεται το γνωστό σκηνικό πετροπόλεμου με τα ΜΑΤ. Πετάχτηκαν κάποιες πρώτες πέτρες, όρμησαν τα ΜΑΤ με τα κλομπ και τα χημικά κι έδιωξαν όποιον κόσμο είχε απομείνει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καθείς εφ' ω ετάχθη(2013-08-15 00:00:00.0)
Επιβεβαιώνουν την απόπειρα της νέας προβοκάτσιας(2010-05-22 00:00:00.0)
Πώς δεν τις είδε ο Τύπος...(2008-03-22 00:00:00.0)
Τσαλάκωσαν την πολιτική που θέλει Παιδεία για λίγους κι εκλεκτούς(2006-10-26 00:00:00.0)
Εγένετο φόρουμ υπό τη σκέπη του ΣΥΝ(2003-02-04 00:00:00.0)
"Η νεολαία δε σκύβει το κεφάλι... "(1997-05-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ