Τετάρτη 28 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Οι ξενοδόχοι «αναδιοργανώνουν» τις μονάδες τους με απολύσεις

Στη μη επαναπρόσληψη έξι εργαζομένων, μέχρι στιγμής, με πολυετή προϋπηρεσία (άρα και δικαιώματα) προχωρά η ξενοδοχειακή επιχείρηση Γ. Κυπριώτης και Υιοί με το επιχείρημα της «αναδιοργάνωσης» των ξενοδοχείων της. Το γεγονός καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου.

Οπως καταγγέλλει, «αφού η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. με τα υπόλοιπα δεκανίκια, νομοθέτησαν τα πιο βάρβαρα αντεργατικά μέτρα κατ' εντολή του κεφαλαίου Ευρωπαϊκής Ενωσης και τρόικας, ήρθε η ώρα της πρακτικής εφαρμογής. Στο νησί φαίνεται ότι το χορό θα σύρουν πρώτοι τα ξενοδοχεία ιδιοκτησίας Κυπριώτη (απασχολούν περίπου 700 εργαζόμενους)».

Ο επιχειρηματίας μάλιστα, σε επιστολή που κατέθεσε κατά την τριμερή συνάντηση στο ΣΕΠΕ μετά την καταγγελία για τη μη επαναπρόσληψη των εργαζομένων αναφέρει ότι «τα κενά των θέσεων θα καλυφθούν εγκαίρως με προσλήψεις άλλων μισθωτών». Δηλαδή, ο μεγαλοξενοδόχος επιβεβαιώνει ότι απολύει εργαζόμενους με δικαιώματα, τους οποίους θα αναπληρώσει με νέους και με μισθούς ψίχουλα. Θα διατηρήσει δε τον ίδιο αριθμό εργαζομένων για να μη χάσει και τις σχετικές επιδοτήσεις από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ!

Το Εργατικό Κέντρο και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, σημειώνεται στην ανακοίνωση θα εντείνουν τις προσπάθειές τους για την οργάνωση των εργαζομένων, την μαζικοποίηση του σωματείου ώστε να μην περάσουν τα μέτρα κυβέρνησης και εργοδοσίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ