Τετάρτη 28 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Κινητοποίηση ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα

Διαμήνυσε ότι η κατάργηση των δημοτικών ιατρείων που επιδιώκει η δημοτική αρχή, για να παραδώσει το κτίριο σε ΜΚΟ, δε θα περάσει

Από την πορεία στο Πέραμα
Από την πορεία στο Πέραμα
Πορεία στους δρόμους του Περάματος έκανε χτες το μεσημέρι η Λαϊκή Επιτροπή της εργατούπολης, απευθύνοντας στις εργατικές, λαϊκές οικογένειες το κάλεσμα του αγωνιστικού ξεσηκωμού ενάντια στην αντιλαϊκή επέλαση της συγκυβέρνησης, την οποία ενισχύει η δημοτική αρχή, να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης που δίνουν τη μάχη για την ανανέωση της Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του 2012 με αξιοπρεπή μεροκάματα, να ενισχύσουν τον αγώνα εργαζομένων του δήμου, οι οποίοι παλεύουν για τα δεδουλευμένα τους, για μόνιμη σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, για δωρεάν, σύγχρονες, ποιοτικές δημοτικές υπηρεσίες και παροχές προς τις εργατικές, λαϊκές οικογένειες.

Πρώτος σταθμός της κινητοποίησης, η οποία ξεκίνησε από την πλατεία Ηρώων, ήταν το δημαρχείο. Μπροστά στην είσοδο του κτιρίου, από την ντουντούκα η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Σ. Πρεκετέ, κατήγγειλε την κινητοποίηση - εμπαιγμό των δημάρχων, οι οποίοι, όπως και ο δήμαρχος του Περάματος Π. Ζουμπούλης, «εκλεκτός» της ΝΔ, εφαρμόζουν όλα τα αντεργατικά μέτρα. Ο Π. Ζουμπούλης έχει προχωρήσει σε παύση πληρωμών σε βάρος κάθε κοινωνικής υπηρεσίας, αλλά και των εργαζομένων του δήμου, με τους συμβασιούχους να είναι πάνω από 7 μήνες απλήρωτοι.

Επόμενος σταθμός ήταν τα δημοτικά ιατρεία, τα οποία ο δήμαρχος επιδιώκει να καταργήσει και να παραδώσει το κτίριο στην ΜΚΟ «Ρηξικέλευθος», μέσω της οποίας έχει προγραμματίσει να προσλάβει στο δήμο 20 εργαζόμενους. Απόδειξη για το αλισβερίσι αποτελεί έγγραφο της ΜΚΟ προς το δήμαρχο, το οποίο αναφέρει: «Προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες πρόσληψης των 20 ανέργων στο Δήμο Περάματος μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο μνημόνιο που έχουμε υπογράψει, παρακαλούμε να πάρει απόφαση το δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίαση της Δευτέρας 12/3/2012 (σ.σ. το οποίο αναβλήθηκε) με θέμα: Αποκλειστική παραχώρηση στη Ρηξικέλευθος ΜΚΟ των δύο κτιρίων που στεγάζονται τα δημοτικά ιατρεία»!

Μπροστά στην είσοδο των δημοτικών ιατρείων από τη Λαϊκή Επιτροπή αναρτήθηκε πανό που αναγράφει: «Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλο το λαό. Να μην καταργηθεί καμία δημόσια μονάδα Υγείας - Πρόνοιας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ