Τετάρτη 28 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Καταγγέλλει έξαρση της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης

Eξαρση των φαινομένων ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης στην περιοχή καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Οπως ανέφεραν εκπρόσωποί του, σε συνέντευξη Τύπου, τον τελευταίο καιρό συνδικαλιστές του ταξικού εργατικού κινήματος καταδικάζονται από τα δικαστήρια για συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις, άλλοι καλούνται σε απολογία επειδή παραβρέθηκαν σε κινητοποιήσεις για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους αγωνιζόμενους και, γενικότερα, καλλιεργείται ένα κλίμα εκφοβισμού και τρομοκράτησης των συνδικαλιστών και των εργαζομένων.

  • Την περασμένη Παρασκευή στο εδώλιο βρέθηκαν, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, τα μέλη της πρώην Διοίκησης του Συνδικάτου Επισιτισμού Λάρισας μετά από δεύτερη μήνυση της επιχείρησης «ΚΑΦΕ ΓΟΥΕΜΠ», γιατί αποφάσισαν και συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας έξω από την επιχείρηση πριν ενάμιση χρόνο, με αίτημα την επαναπρόσληψη του γραμματέα του Συνδικάτου Επισιτισμού και την τήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων που παραβιάζονταν. Η δίκη διακόπηκε και θα ξαναγίνει με άλλη σύνθεση στις 5 Απρίλη. Στην πρώτη δίκη το δικαστήριο δέχτηκε τους ισχυρισμούς της εργοδοσίας ότι συκοφαντήθηκε η επιχείρηση και καταδίκασε τα μέλη της διοίκησης από 6-8 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή, μετατρέποντας τη συνδικαλιστική δράση σε ποινικό αδίκημα!
  • Πριν μερικούς μήνες, άλλο δικαστήριο της Λάρισας καταδίκασε 2 συνδικαλιστές της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας σε 6μηνη φυλάκιση γιατί συμμετείχαν σε περιφρούρηση πανεργατικής απεργίας το 2006.
  • Σε εκκρεμότητα είναι η δίκη με κατηγορούμενους τον Θ. Βάιο, αντιπρόεδρο του ΕΚΛ, τον Παρ. Λιόλιο, Γενικό Γραμματέα και τον Β. Σταμουλάκη, πρώην μέλος του ΔΣ, για τις κινητοποιήσεις που έγιναν το 2009 έξω από την πολυεθνική «ΤΖΑΜΠΟ» ενάντια στην απόλυση πρωτοπόρου εργαζόμενου, καθώς και άλλη δίκη με κατηγορούμενους τους απλήρωτους, εδώ και μήνες, εργαζόμενους της εφημερίδας «Ημερήσιος Κήρυκας» που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, γιατί και αυτοί με την καταγγελία του εργοδότη τους θεωρήθηκε ότι τον συκοφαντούν!
  • Με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, ξεκίνησαν να στέλνονται αυτές τις ημέρες κλήσεις να καταθέσουν στο Ανακριτικό της Αστυνομίας, στον πρόεδρο του ΕΚΛ Τ. Τσιαπλέ, για τις κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν από το ΠΑΜΕ, το ΕΚΛ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ τον περασμένο Σεπτέμβρη ενάντια στα βάρβαρα και άδικα χαράτσια έξω από τις εφορίες, καθώς επίσης στους Γ. Λαμπρούλη, υποψήφιο δήμαρχο και δημοτικό σύμβουλο Λάρισας της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Γ. Νταφούλη και Θ. Σερδένη, πρώην νομαρχιακούς συμβούλους, οι οποίοι επισκέφθηκαν κινητοποίηση κτηνοτρόφων στα διόδια που έγινε πριν λίγο καιρό, για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Ολοι οι εκπρόσωποι του ΕΚΛ ζήτησαν να σταματήσουν άμεσα όλες οι διώξεις και κάλεσαν τα εργατικά συνδικάτα, τις Δημοτικές Αρχές, τα πολιτικά κόμματα, τους κοινωνικούς φορείς του νομού να καταδικάσουν την ποινικοποίηση και δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης και να ζητήσουν το σταμάτημά τους. Τόνισαν, δε, ότι, σε κάθε περίπτωση, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν πτοείται, αλλά θα συνεχίσει πιο αποφασιστικά τον αγώνα για τα δίκια των εργαζομένων, αψηφώντας τις προσπάθειες εκφοβισμού και ποινικοποίησης της δράσης του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δικάζονται αύριο διαδηλωτές σε κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών(2018-11-27 00:00:00.0)
Διώξεις εκπαιδευτικών(2014-07-04 00:00:00.0)
Καταδίκασε συνδικαλιστές για συνδικαλιστική δράση(2011-11-25 00:00:00.0)
Στη Λάρισα το νέο κρούσμα(2006-06-06 00:00:00.0)
Με τους αγρότες κόντρα στις διώξεις(1997-05-28 00:00:00.0)
Με τους αγρότες κόντρα στις διώξεις(1997-05-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ