Τετάρτη 28 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ «PHONEMARKETING»
Στη μάχη της απεργίας

Σήμερα ολοκληρώνεται η 48ωρη απεργία των εργαζομένων στην επιχείρηση «Phonemarketing» (τηλεφωνικό κέντρο στη Ν. Ιωνία) ενάντια στην εκ περιτροπής απασχόληση του ενός 8ωρου τη βδομάδα που θέλει να επιβάλει η εργοδοσία.

Την απόφαση για 48ωρη απεργία πήραν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην τελευταία γενική τους συνέλευση με προκήρυξη και από το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών Πληροφορικής Ν. Αττικής και το Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα. Αλλωστε, τα δυο σωματεία, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι του ΣΕΤΗΠ και του Σωματείου Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό είναι έμπρακτα στο πλευρό των εργαζομένων και στον αγώνα που δίνουν, όπως και η Λαϊκή Επιτροπή της περιοχής και πλήθος φορέων που συσπειρώνονται σε αυτή.

«Αποφασίσαμε να μην κάνουμε βήμα πίσω από τα αυτονόητα. Να δουλεύουμε με αξιοπρεπείς μισθούς για να μπορούμε να συντηρούμε τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα των Εργαζομένων στην επιχείρηση. Δηλώνουν ότι «οι ζωές μας δεν είναι παιχνίδι στα χέρια των εργοδοτών. Δεν έχουμε κανένα κοινό συμφέρον μαζί τους. Δουλεύουμε και δικαιούμαστε να πληρωνόμαστε. Δεν μας χαρίζει το μεροκάματο κανείς».

Καλούν σε συμπαράσταση όλες τις οργανώσεις των εργαζομένων καθώς όπως υπογραμμίζουν: «Ο αγώνας μάς αφορά όλους. Καλούμε και τους κατοίκους της Ν. Ιωνίας να συμπαρασταθούν στην πάλη μας, καθώς όλοι μας βιώνουμε και στο σπίτι και στη δουλειά την αντεργατική και αντιλαϊκή επίθεση».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ