Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δίχως πάτο η κοροϊδία απ' τη ΔΗΜΑΡ

«Παρών» στο πολυνομοσχέδιο και «ναι» στον προϋπολογισμό είναι η στάση που αποφάσισε να κρατήσει η ΔΗΜΑΡ στη Βουλή, θεωρώντας πως έτσι διασώζεται πολιτικά η ίδια, αλλά διασώζει και το κυβερνητικό σχήμα. Στη συνεδρίαση της Κεντρικής της Επιτροπής τη Δευτέρα, η εισήγηση του Φ. Κουβέλη συγκέντρωσε 77 ψήφους, όπου αθροίστηκαν και οι υπερασπιστές τού «όχι σε όλα», έναντι 26 ψήφων υπέρ του «ναι σε όλα» και 6 λευκών.

Είχε προηγηθεί η συνάντηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ με τον πρωθυπουργό την Κυριακή, απ' όπου εξερχόμενος ο Φ. Κουβέλης διαβεβαίωσε ότι η θέση τους εναντίον των εργασιακών δεν αποσκοπεί στο να «δημιουργήσει ρήγμα στην κυβέρνηση», ούτε να υποσκάψει τη διεκδίκηση της δόσης και της παραμονής στο ευρώ.

Χαρακτηριστικό του εμπαιγμού που επιχειρείται σε βάρος του λαού είναι και το γεγονός ότι άρον άρον κλήθηκε στο γραφείο του Φ. Κουβέλη ο προερχόμενος απ' τη ΔΗΜΑΡ υπουργός Α. Ρουπακιώτης, στον οποίο υποδείχτηκε να υπογράψει το πολυνομοσχέδιο, όπου περιέχονται και τα εργασιακά, προκειμένου αυτό να πάρει το δρόμο για τη Βουλή!

Αποκαλυπτικός ο Φ. Κουβέλης, μιλώντας στην ΚΕ, διεκδίκησε από αστούς και Ευρωπαίους να αναγνωρίσουν στη ΔΗΜΑΡ τη συμβολή της στο πέρασμα μέτρων που «συναντούν μεγάλες αντιδράσεις», την υπερψήφιση του προϋπολογισμού και να πράξουν τα δέοντα, ώστε «να υπάρξει η βασική κοινωνική συναίνεση στη δημοσιονομική εξυγίανση» και «να διευκολύνουν τη διαμόρφωση μιας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας που θα στηρίζει τη δημοσιονομική προσαρμογή».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ