Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Βαθύτατα ταξικός ο χαρακτήρας των μέτρων...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΒΕΒΑΙΟΤΑΤΑ, τα μέτρα που προβλέπει το περίφημο πολυνομοσχέδιο είναι «βαριά», «άδικα», «ισοπεδωτικά», «εισπρακτικά», «σκληρά». Μέχρι και αυτοί που το... συνέταξαν το παραδέχονται και το ομολογούν.

Οι πάντες κατηγορούν αυτή την «προσαρμογή», φροντίζοντας όμως παράλληλα να μας θυμίσουν πόσο «αναγκαία» είναι.

Αυτό όμως που κανείς δε λέει, παραδέχεται ή τονίζει είναι πως αυτοί οι χαρακτηρισμοί (και άλλοι πολλοί) δεν ισχύουν ...για όλους. Από τα μέτρα «χάνουν» και εξαθλιώνονται κάποιοι (δηλαδή ο λαός) και κερδίζουν κάποιοι άλλοι (δηλαδή η πλουτοκρατία).

Το υπερεπείγον σχέδιο νόμου που μας παρουσίασαν όσο και αν το ψάξεις, όσο και αν το αναλύσεις δε θα βρεις ούτε ένα μικρό σημείο του με το οποίο να θίγεται ένας τραπεζίτης, ένας εφοπλιστής ή μια πολυεθνική.

Αντιθέτως, και περικοπές εργοδοτικών εισφορών έχει και ζεστό χρήμα σε εταιρείες και διάφορους «συνεργαζόμενους» με το Δημόσιο προβλέπει και φοροαπαλλαγές και μειώσεις μισθών και πολλά πολλά πράγματα που κάνουν ένα ΔΣ μιας Ανώνυμης Εταιρείας ...χαρούμενο.

Κι όλα αυτά δεν είναι μια ...μικρή λεπτομέρεια αλλά η ουσία της υπόθεσης καθώς και η «εγγύηση» ότι θα έρθουν και άλλα τέτοια πολυνομοσχέδια μετά από αυτό το υποτιθέμενα «τελευταίο».

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, από εδώ το έχουν, από εκεί το φέρνουν, το μπουρδουκλώνουν, το μπερδεύουν, όμως για ...νέο «κούρεμα» το πάνε οι «Ευρωπαίοι εταίροι» μας και το ΔΝΤ.

Φυσικά έχουν πολύπλοκους και μυστήριους τρόπους να το πετύχουν, από αυτούς που διασφαλίζουν ωραιότατα τα κέρδη των «διεθνών επενδυτών», ενίοτε μάλιστα τα αυξάνουν κιόλας. Ξέρετε, «επαναγορές», «τιτλοποιήσεις» και άλλα.

Ποιος όμως θα πληρώσει και αυτό το «κούρεμα» που «ψήνουν»; Προφανώς αυτός που πλήρωσε και το προηγούμενο, το περίφημο PSI. Δηλαδή, οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα δημόσια νοσοκομεία και πάει λέγοντας. Με νέες μειώσεις στις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ