Σάββατο 19 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
"Ομορφος κόσμος" των διαπλεκομένων (συνέχεια)

Χάρη στο αλληλοφάγωμα των διαπλεκομένων συμφερόντων βγαίνουν σιγά σιγά στη φόρα ορισμένες πτυχές τού υπό εκκόλαψη σκανδάλου για το έργο του υπουργείου Παιδείας, των 500 βιβλιοθηκών, ύψους 21 δισ. δρχ.

Η "Ελευθεροτυπία", στο χτεσινό κύριο άρθρο της, μετά την αποκάλυψη του περιοδικού "Ποντίκι", παραδέχεται ότι η μία από τις τρεις εταιρίες που είχαν υποβάλει προσφορά για το διαγωνισμό, εννοεί προφανώς τη "Synergon ΑΕ", "ανήκει, εξ ημισείας, στα ανίψια του Χρήστου Τεγόπουλου, ιδρυτή και ιδιοκτήτη της "Ε"". Ταυτόχρονα όμως εμφανίζεται ως απηνής διώκτης των διαπλεκομένων συμφερόντων...

Από την άλλη, η καθημερινή εφημερίδα του συγκροτήματος Λαμπράκη, τα "Νέα", "έσπασαν τη σιωπή τους" και επωφελούμενα από την αποκάλυψη που έκανε το "Ποντίκι", περνάνε στην αντεπίθεση για να υποστηρίξουν ότι ο θόρυβος που δημιουργήθηκε από την "Ελευθεροτυπία" - την οποία καταγγέλλουν για μαύρη προπαγάνδα - είχε ως στόχο όχι να θιγεί το Ιδρυμα Μελετών Λαμπράκη, αλλά "να αναλάβουν ένα έργο εκείνοι που δημιουργούν το θόρυβο - χωρίς να δηλώνουν δημοσίως το κεκρυμμένο επιχειρηματικό ενδιαφέρον τους". Από την άλλη υπερασπίζεται την προσφορά του Ιδρύματος Μελετών Λαμπράκη με το επιχείρημα ότι "δεν είναι κερδοσκοπικό" (!).

Το συμπέρασμα είναι απλό. Τα διαπλεκόμενα συμφέροντα μπορεί να έρχονται ορισμένες στιγμές σε σύγκρουση για την "πίτα", αλλά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τα βρίσκουν στη μοιρασιά. Αυτοί που την πληρώνουν είναι πάντα οι φορολογούμενοι, δηλαδή οι εργαζόμενοι και τα πλατιά λαϊκά στρώματα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ