Σάββατο 19 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Να σταματήσει η εκποίηση της Β' Ακτής Βούλας του ΕΟΤ

Το θέμα της παραχώρησης της δημόσιας παραλίας Β' ΕΟΤ Βούλας σε ιδιώτες θίγει το ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές Μ. Κωστόπουλος και Μπ. Αγγουράκης, απευθυνόμενοι στους υπουργούς Ανάπτυξης και ΠΕΧΩΔΕ, Β. Παπανδρέου και Κ. Λαλιώτη αντίστοιχα.

Στην Ερώτηση, οι βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν ότι η παραχώρηση, με τη διενέργεια παράνομου και σκανδαλώδους διεθνούς διαγωνισμού, 75 στρεμμάτων της δημόσιας παραλίας Β' Αλιπέδου Βούλας, σε μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις για 33 χρόνια, αποτελεί τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο μιας και ουσιαστικά ξεπουλιέται όλη αυτή η έκταση με τη μορφή της μακροχρόνιας ενοικίασης για ελάχιστο τίμημα. Ωστόσο, χωρίς καν να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες, και παρά τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής και του Δήμου Βούλας, που προσπάθησαν να σταματήσουν το διαγωνισμό, ο ΕΟΤ προχώρησε σ' αυτόν.

Οι βουλευτές ρωτούν εάν η κυβέρνηση - έστω και τώρα - προτίθεται να σταματήσει το ξεπούλημα της περιουσίας του ΕΟΤ σε ιδιώτες και να ακυρώσει τις όποιες σχετικές διαδικασίες για τη Β' Ακτή Βούλας. Επίσης, δεδομένου ότι υπάρχει υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 1276/93) που προβλέπει τη δημιουργία ελεύθερου χώρου πρασίνου και αναψυχής κατά μήκος της παραλίας, καθώς και ενστάσεις του Οργανισμού Αθήνας,σχετικές με την έλλειψη τεχνικοοικονομικής μελέτης, αλλά και εκφρασμένη αντίθεση των κατοίκων και του Δήμου Βούλας, δεν είναι παράνομος ο διαγωνισμός, που προβλέπει ακόμα και την κατασκευή διαφόρων εγκαταστάσεων; Χώρια φυσικά, ότι ο ΕΟΤ στην προκήρυξη του διαγωνισμού αναφέρει ότι η συγκεκριμένη παραλία είναι εκτός Πολεοδομικού Σχεδίου, σε αντίθεση με τον Οργανισμό Αθήνας που επισημαίνει ότι η Β' Ακτή ΕΟΤ Βούλας βρίσκεται εντός Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου. Τέλος, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν εάν μπορεί ο ΕΟΤ να εκχωρεί μέσω του διαγωνισμού οποιεσδήποτε αρμοδιότητες πολεοδόμησης σε ιδιώτη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ