Σάββατο 19 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΑΥΡΙΟ
Πολυκαταστήματα εξόντωσης των ΕΒΕ

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για την επικείμενη εγκατάσταση του "Κόντινεντ" στην πόλη

Την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση σούπερ μάρκετ στο Λαύριο, που πλήττει καίρια τις μικρές επιχειρήσεις της περιοχής, φέρνουν στη Βουλή με ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος και Μπ. Αγγουράκης.Οι βουλευτές του Κόμματος ρωτούν την υπουργό Ανάπτυξης, Β. Παπανδρέου,ποια είναι τα μέτρα που πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

"Η παρουσία ήδη στην ευρύτερη περιοχή μεγάλων επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου, καθώς και η επικείμενη επέκταση και άλλων παρόμοιων στην περιοχή του Λαυρίου έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και έντονη ανησυχία στους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους που βλέπουν ορατό τον κίνδυνο της συρρίκνωσης και του κλεισίματός τους.

Το πρόβλημα του άνισου ανταγωνισμού ανάμεσα στα μεγάλα σούπερ μάρκετ και πολυκαταστήματα και τους μικρούς εμπόρους είναι ένα γενικότερο πρόβλημα, που στην περιοχή του Λαυρίου παίρνει εντονότερες διαστάσεις, αφού είναι σε μια περιοχή που πλήττεται από μεγάλη ανεργία και φτώχεια.

Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Λαυρίου μέσα από διάφορες ενέργειες και δραστηριότητες ζητά τη λήψη μέτρων κρίνοντας ανεπαρκές το θεσμικό πλαίσιο του ν. 2323/95.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. υπουργός ποια είναι τα μέτρα που πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, πέρα από αυτά που προβλέπονται στο ν. 2323/95 για την αντιμετώπιση του προβλήματος, δηλαδή την αποτροπή της εγκατάστασης και νέων σούπερ μάρκετ ή πολυκαταστημάτων στο Λαύριο".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ