Τρίτη 30 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ
σε ΝΑΤΟικό φόντο

Οπως έγινε γνωστό χτες, η ελληνική κυβέρνηση προσανατολίζεται στην αναζήτηση των "καλών υπηρεσιών" των ιμπεριαλιστών

Σε μια περίοδο έντασης εισέρχονται - σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις - οι ελληνοτουρκικές σχέσεις. Στο συμπέρασμα αυτό οδηγούν οι εξελίξεις των τελευταίων 24ώρων. Η όξυνση, την οποία έχουν επιλέξει οι στρατοκράτες της Αγκυρας, αλλά και η υποτελής στάση απέναντι στα ιμπεριαλιστικά κέντρα, την οποία επιδεικνύει η ελληνική κυβέρνηση, περιορίζουν τις ελπίδες για εξομάλυνση της κατάστασης το αμέσως επόμενο διάστημα.

Αντίθετα, στη μυστική απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας, που υποδηλώνει την Ελλάδα ως τον "υπ' αριθμόν 1" εχθρό της γείτονος, στις απειλητικές τοποθετήσεις Ντεμιρέλ και στις δηλώσεις Ντενκτάς, που κάνει λόγο για δυο κράτη στην Κύπρο, ήρθαν να προστεθούν περισσότερα στοιχεία έντασης, με τη στρατιωτική άσκηση που έχει προγραμματίσει για το Γενάρη η Τουρκία στο Αιγαίο.

Τα παραπάνω έχουν ως άμεσο αποτέλεσμα την ακόμα μεγαλύτερη αγκίστρωση της χώρας στο άρμα της εξάρτησης και στη λογική των "επιδιαιτητικών" προσκλήσεων της Αθήνας προς τρίτους. Οπως έγινε γνωστό χτες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην αναζήτηση των "καλών υπηρεσιών" των ιμπεριαλιστών, στους πρεσβευτές των οποίων αναμένεται να καταφύγει η Αθήνα, μετά την έναρξη της τουρκικής άσκησης...


ΣΕΛ.  3

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ