Κυριακή 29 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Να μοιραστούμε το ... τίποτα

Με την αναδρομική ισχύ του ενιαίου μισθολογίου, υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που θα πληρώνονται από το Φλεβάρη μέχρι και τον Απρίλη με μερικές δεκάδες ευρώ. Γι' αυτούς τους μήνες δε θα μπορούν να αντεπεξέλθουν σε στοιχειώδεις ανάγκες, όπως νοίκι, τροφή, μετακίνηση, ρεύμα, νερό. Φυσικά και στη συνέχεια οι μισθοί θα είναι μισθοί πείνας. Αυτό το πρόβλημα - τίθεται ζήτημα για την επιβίωσή τους πλέον - αναδείχθηκε σε γενική συνέλευση των εργαζομένων του ογκολογικού νοσοκομείου «Οι Αγιοι Ανάργυροι».

Εκεί η κυβερνητική άποψη εκπροσωπήθηκε από διευθυντή μεγαλογιατρό, ο οποίος υποστήριξε πως είναι προτιμότερος ο ανηφορικός δρόμος του ευρώ και πρότεινε να γίνει από όλους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου ένα ταμείο αλληλοβοήθειας. Τι κι αν πρόκειται για μισθούς πείνας; Σημασία έχει ότι δίνονται σε ευρώ! Να μοιραστούν τη φτώχεια τους είπε ο μεγαλογιατρός στους εργαζόμενους, που στην πλειοψηφία τους αμείβονται με λιγότερα από 1.000 ευρώ.

Η αλληλοβοήθεια και η ταξική αλληλεγγύη των εργαζομένων είναι δεδομένη και δεν αποτελεί ελεημοσύνη. Αρκεί να εκφράζεται και στο δρόμο του αγώνα για αξιοπρεπή ζωή, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους. Οι εργαζόμενοι παράγουν τα πάντα και πρέπει να τα διεκδικήσουν με όλη τους τη δύναμη. Σε αυτό τον αγώνα θα είναι «μια γροθιά» και στη δουλειά τους και στη γειτονιά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ