Τρίτη 4 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Τουλάχιστον 1.500 παιδιά χειρουργήθηκαν σε ιδιώτες!

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις για το Παίδων «Αγία Σοφία» μετά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης

Από εξόρμηση της ΟΓΕ στην πύλη του νοσοκομείου
Από εξόρμηση της ΟΓΕ στην πύλη του νοσοκομείου
«Εχει γίνει επικοινωνία με 2.000 άτομα, εκ των οποίων ενεργοί για χειρουργείο είναι γύρω στους 850. Υπολογίζουμε ότι με τα υπόλοιπα τηλέφωνα θα είναι γύρω στη μέση, 1.500 άτομα».

Σε μια κυνική ομολογία ότι τουλάχιστον 1.500 οικογένειες που περίμεναν στη λίστα αναμονής του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» εξωθήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια στον ιδιωτικό τομέα Υγείας προχώρησε χθες ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης. Και ενώ στο συγκεκριμένο νοσοκομείο είναι τουλάχιστον 50 οι κενές οργανικές θέσεις γιατρών και πρόκειται να προστεθούν άλλες 10 λόγω συνταξιοδότησης, η κυβέρνηση παρουσιάζει ως «ανακούφιση του προβλήματος» τη μετακίνηση δύο αναισθησιολόγων από άλλα νοσοκομεία, ενώ κάτω από την πίεση των αλλεπάλληλων αγωνιστικών κινητοποιήσεων των γιατρών του νοσοκομείου αναγκάστηκε να προκηρύξει άμεσα 5 θέσεις μόνιμων γιατρών.

Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας δεν παρέλειψε να εκφράσει την προσδοκία της κυβέρνησης να βγει άγονη η προκήρυξη, καθώς «όπου βγαίνουν άγονες οι προκηρύξεις θα βγάζουμε προκήρυξη μερικής απασχόλησης, μας το έχουν ζητήσει και οι γιατροί, ότι με μερική απασχόληση θα μπει κόσμος στο Δημόσιο κρατώντας αντίστοιχα και τη δυνατότητα εργασίας στον ιδιωτικό τομέα».

Οι χθεσινές αυτές δηλώσεις προκάλεσαν εκ νέου την οργή εργαζομένων και οικογενειών, όπως αυτή εκφράστηκε και κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής με την 5μελή Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ.

Να σημειωθεί ότι η Ομοσπονδία, εκφράζοντας την αγωνία των δεκάδων χιλιάδων γονέων για την κατάσταση στα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής, προχώρησε το περασμένο Σάββατο σε εξόρμηση στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», κατά την οποία κάλεσε τις λαϊκές οικογένειες να μπουν στον αγώνα στο πλάι των υγειονομικών για προσλήψεις προσωπικού, ιατρικού - νοσηλευτικού και όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων, και άμεση επαναλειτουργία όλων των τμημάτων.

Χθες το πρωί κατέθεσε υπόμνημα στο υπουργείο Υγείας. Το ψήφισμα υπογράφουν οι Ενώσεις Γονέων 1ου, 2ου, 4ου, 5ου και 7ου Διαμερίσματος Αθήνας, 4ου και 5ου Διαμερίσματος Πειραιά καθώς και οι Ενώσεις σε 29 δήμους, απαιτώντας την άμεση ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομειακών δομών Υγείας.

Η ΟΓΕ

Τις ελλείψεις γιατρών στο «Αγία Σοφία» καταγγέλλει και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. Μπροστά στο οξυμένο πρόβλημα που έχει προκύψει στο συγκεκριμένο νοσοκομείο και στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, η ΟΓΕ έχει έρθει σε επικοινωνία με το Σωματείο τους, προκειμένου να πραγματοποιηθεί συνάντηση τις επόμενες μέρες.

«Δεν ανεχόμαστε η υγεία και η ζωή των παιδιών να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα μπροστά στα κέρδη των επιχειρηματιών της Υγείας. Καταγγέλλουμε την εντατικοποίηση και την απαξίωση που βιώνουν οι γιατροί και οι άλλοι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία», σημειώνει η Μαρία Μανιατάκου, μέλος του προεδρείου της ΟΓΕ, γιατρός και η ίδια σε δημόσιο νοσοκομείο. Η Ομοσπονδία καλεί σε αγώνα για την «πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών σε γιατρούς στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγ. Σοφία" και σε όλα τα παιδιατρικά νοσοκομεία με διαδικασία κατεπείγοντος».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ